miércoles, 6 de junio de 2007

La haima de la solidaritat

Este escrito fue publicado hace unos meses en SAHARA HORTA bloc. Hoy lo reproducimos para dedicárselo con todo cariño a la Alba, a sus compañer@s de Sàhara Horta Jove y a tod@s l@s jóvenes de la resistencia saharaui.
Si no existiera la noche, no apreciaríamos la luz del día...



La haima de la solidaritat
'En la patria de la solidaridad, no hay extranjeros. Somos millones los ciudadanos del mundo que ahí estamos sin estar estando' (Eduardo Galeano)

A la pàtria de la solidaritat no hi ha estrangers. Ni amos ni esclaus. Tampoc reis ni súbdits. Pels camins de la solidaritat vertadera només transiten ciutadanes i ciutadans amb majúscules. Lliures i iguals.

A la pàtria de la solidaritat som milions. Milions de ciutadans del món creant esperança, junts, a la fàbrica de la solidaritat. Sense amos ni esclaus.

A la fàbrica de la solidaritat de la pàtria de la solidaritat ningú no sap on comença ni on acaba la cadena de producció de dignitat humana.

A la fàbrica de la solidaritat de la pàtria de la solidaritat cada gest, cada acció, cada mot esdevenen volgudament imprescindibles per construir la cadena multicolor d’una cooperació fraternal sense fronteres.

A la fàbrica de la solidaritat de la pàtria de la solidaritat, de fet, no existeixen cadenes. Hi ha xarxes que es busquen entre elles. Xarxes de llibertat i justícia. Xarxes que s’uneixen per trencar cadenes. Les cadenes que empresonen la dignitat humana.

A la pàtria de la solidaritat habitem en una immensa haima. Una haima d’iguals asseguts arran de terra, disposats en un gran cercle orfe de principi i de final, on la gent entra i surt, lliurement, obeint a una única jerarquia. La jerarquia altruista de la cerimònia del te.

La jerarquia de qui treballa i alhora reparteix, tastant res a canvi. Tastant res més a canvi que la paraula i l’afecte compartits amb els altres, acompanyat, a voltes, pel privilegi de l’agraïment.

Milions de gràcies a totes i a tots.

SAHARA HORTA
16 de desembre de 2006

Fuente: SAHARA HORTA bloc

No hay comentarios: