jueves, 21 de julio de 2011

20 i 21 de juliol. Milers de persones es van manifestar ahir contra les retallades socials. Avui s'ha fet una concentració davant l'Hospital del Mar


AVUI
21 de juliol del 2011

Milers de persones clamen al carrer contra les retallades

La marxa va transcórrer en un ambient festiu i sense incidents

Els Mossos van impedir que els “indignats” arribessin fins al parc de la Ciutadella

Avui volen tallar les vies d'accés a Barcelona

21/07/11 - Barcelona - Adrià Gala

Unes 8.000 persones segons els Mossos –30.000 pels convocants– van participar ahir en la manifestació contra les retallades del govern convocada pels “indignats”. En un ambient festiu, amenitzat amb música de tot tipus, la marxa va seguir sense incidents el recorregut previst entre la plaça de Catalunya –on es van concentrar tots els manifestants–, la borsa de Barcelona i l'edifici de Foment, a la Via Laietana, on es van llançar diversos petards a terra.

Un ampli dispositiu, integrat pels Mossos, la Guàrdia Urbana, el SEM i TMB, va seguir ben de prop la marxa, en la qual van ser constants els crits contra el govern de Mas, els bancs i especialment contra el conseller Felip Puig, l'ase dels cops del moviment després de l'operació neteja del 27-M. Amb el lema El carrer és nostre, no pagarem la seva crisi, la manifestació va travessar el passeig de Gràcia entremig de la mirada dels turistes encuriosits per l'estampa. La coincidència de la marxa amb la visita del president palestí al Palau de la Generalitat va obligar a blindar amb furgonetes l'accés a la plaça de Sant Jaume des de Via Laietana pel carrer Jaume I.

Unes dues hores després d'iniciar el recorregut, els primers manifestants van arribar a l'estació de França, on els esperava un extens cordó policial que impedia el pas fins al parc de la Ciutadella. Tot i alguns mínims intents de trencar la línia de contenció, els manifestants –seguint les indicacions d'alguns dels caps visibles dels “indignats”– van fer cas dels avisos dels antiavalots i no van carregar contra la policia. Paral·lelament, Mossos i representats del col·lectiu d'“indignats” van pactar la possibilitat de fer l'assemblea prevista al final de la marxa a l'avinguda Marquès de l'Argentera. Tot i que la manifestació no havia estat ni convocada de manera oficial, els Mossos van arribar a aquest acord amb el compromís que els manifestants no intentarien passar la línia de contenció.

Possible caos circulatori

En l'assemblea, que es va allargar unes hores, es va lamentar que el Parlament aprovés ja ahir el pressupost, però es va encoratjar a tothom a seguir les mobilitzacions. En aquest sentit, els manifestants van acordar tallar avui, a partir de quarts de vuit del matí, els principals accessos i vies de comunicació de Barcelona, com ara l'avinguda Meridiana o la Diagonal. A més, a les deu començarà una marxa des dels jardinets de Gràcia en què s'aniran tallant carrers fins a arribar a l'hospital del Mar, on està prevista una marxa de treballadors.

Uns 200 “indignats” es manifesten davant l'Hospital del Mar


Uns 200 “indignats” es manifesten davant l'Hospital del Mar

Els Mossos d'Esquadra desallotgen un grup de persones de l'entrada del centre

La policia ha intervingut aquest matí en una altra protesta contra les retallades sanitàries al CAP Rio de Janeiro

21/07/11 17:46 - Barcelona - Agències

Unes dues-centes persones, entre les quals “indignats” i personal sanitari, s'ha concentrat aquest dijous al migdia davant les portes de l'Hospital del Mar de Barcelona per manifestar-se contra les retallades a la sanitat pública. En concret, aquest centre ha anunciat mesures d'ajustament que poden afectar a 194 treballadors.

Durant la concentració s'han viscut moments de tensió quan els Mossos d'Esquadra han desallotjat un grup d'“indignats” de l'entrada de l'hospital. Després, els agents han format un cordó de seguretat davant el centre i només han permès l'accés al personal acreditat.

Poc abans de començar, els agents han identificat a la sortida de l'estació del metro a diverses persones que acudien a la convocatòria. Per aquest motiu, l'inici de les accions s'ha endarrerit més d'una hora.

A la concentració s'hi ha afegit només una vintena de treballadors del centre. Fonts del comitè d'empresa del Consorci Hospitalari Mar citades per l'agència Efe han explicat que s'han desmarcat d'aquesta acció per no dinamitar el procés de negociació amb la gerència, encaminat a minimitzar l'impacte d'aquesta possible mesura.

Protesta al CAP

Per altra banda, un grup de persones ha entrat aquest matí al CAP del carrer Rio de Janeiro per protestar també contra les mesures d'austeritat al sistema públic de salut. Els Mossos han desallotjat els manifestants i han identificat 45 persones, sense que s'hagi produït cap detenció.

L'Associació de Veïns de Prosperitat ha condemnat l'operatiu policial a l'ambulatori, que ha qualificat d'“absolutament desproporcionat”. A més, ha lamentat que es criminalitzin les protestes pacífiques contra les retallades.

En un comunicat, ha denunciat que agents “sense placa d'identificació i la cara tapada” han envoltat l'equipament i han fet sortir a les persones que es concentraven, identificant un a un els manifestants. A més, ha assegurat que un jove ha resultat ferit.

Darrera actualització ( Dijous, 21 de juliol del 2011 17:55 )

Fuentes:
*http://www.avui.cat/
*http://acampadabcn.wordpress.com/
*http://twitter.com/IndignadaASecas

martes, 19 de julio de 2011

Barcelona, 20 i 21 de Juliol: aturem les retallades!


acampadaBCN

El 20 de Juliol continuarà el debat i tràmit de les retallades al Parlament, desde la Trobada de Barris i Pobles (acta detallada aquí), i en coordinació amb diferentes sectors en lluita (sanitat, educació,..) s’ha decidit sortir a lluitar al carrer. De moment sabem què farem el dia 20:

- Accions
 descentralitzades als 
barris 
 i 
municipis
, al 
matí
,
possibilitat 
de coordinació
 entre 
aquestes.
- Manifestació
 a 
la 
tarda.: 19h Plaça Catalunya.
- Assemblea 
multitudinària, 
en acabar la manifestació davant el Parlament on es 
decidirà què fem el 21.

Fuente: acampadaBCN