sábado, 18 de junio de 2011

19-J, clam internacional contra les retallades socials

Llibertat.cat
18/06/2011

19-J, clam internacional contra les retallades socials

Aquest diumenge se celebra una gran manifestació internacional del moviment 15-M. Sota el lema "El carrer és nostre, no pagarem la seva crisi", a Barcelona la marxa partirà de la plaça de Catalunya a les cinc de la tarda. D'altres dels lemes seran "Vaga general de tots i totes!", "Aturem les retallades!" o "Felip Puig dimissió!".

Aquest diumenge tots els indignats del país estan cridats a sortir al carrer per protestar contra les retallades en una convocatòria de caire internacional que respon a la crida "Europa per als ciutadans i no per als mercats". Un total de 120 ciutats de tot el món, segons Democràcia Real Ja, han confirmat la seva participació a la jornada.

L'acampada de Barcelona ha fet una crida a manifestar-se de forma massiva, festiva i no violenta que se celebrarà simultàniament a centenars de ciutats de tot el mòn. La manifestació està convocada per les assemblees de barris, pobles i viles de Catalunya.

Aquesta convocatòria se suma a les motivacions del 15-M de combatre l'amenaça que suposa per al benestar social les noves retallades previstes. Els salaris, els serveis socials, les pensions, la sanitat, l'educació i d'altres prestacions es veuran afectades amb l'aplicació del Pacte de l'Euro.



"En suport a la dignitat de la indignació", manifest contra la criminalització dels indignats

Un grup de professors i professores universitàries i gent del món de la cultura preocupats per la deriva política i mediàtica que s'està vivint després de les protestes esdevingudes el dia 27 de maig i el 15 de juny ha impulsat un manifest que faran públic aquest diumenge coincidint amb la gran manifestació contra les retallades.

El text, titulat "Contra la persecució i criminalització de la democràcia. En suport a la dignitat de la indignació" ha rebut amb pocs dies un fort suport d'intel·lectuals, com Josep Fontana, Vicenç Navarro, Jordi Borja o Xavier Domènech, entre molts d'altres, cantants, com Paco Ibáñez, o activistes socials de diversos moviments socials del país així com de professors universitaris i treballadors del món cultural i de la comunicació.

Aquest manifest, que pretén cridar l'atenció sobre la deriva actual dels discursos públics i un procés general de criminalització que està afectant a personalitats com a Arcadi Oliveres, però també a molts ciutadans corrents, ha estat presentat avui a la seu de la CONFAVC.

Manifest de suport a Arcadi Oliveres

Un grup de quinze intel·lectuals, encapçalats pel sociòleg Manuel Castells, ha signat un manifest de suport al president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, arran de l'anunci del conseller d'Interior, Felip Puig, d'investigar les declaracions que va fer sobre els incidents al Parlament per si constituïen un delicte de calúmnies.

Els sotasignants d'aquesta declaració, titulada "Nosaltres també som Arcadi Oliveres", subscruen íntegrament els termes de la declaració que el doctor Arcadi Oliveres que, en ús de la seva llibertat d'expressió, ha realitzat sobre els incidents del 15 de juny davant del Parlament de Catalunya. En aquest sentit, subscriuen: "I a més em permeto dir, no perquè aquesta vegada tingui cap informació, sinó perquè en actes anteriors s'havien produït situacions similars, que pot ser perfectament que una part d'aquesta violència hagi estat originada per agents policials vestits de paisà, perquè se que en ocasions anteriors s'ha produït."

I també: "La violència que es pot haver fet contra les persones no és mai acceptable. Aquesta violència l'ha exercit una part mínima, absolutament mínima, dels concentrats i d'aquelles persones que estaven a l'acampada." "No es acceptable la violència vingui d'on vingui."

Per això consideren que qualsevol procediment legal iniciat contra el doctor Oliveres pel conseller Puig haurà de fer-se extensiu als signants d'aquesta declaració.

Manuel Castells, Catedrátic de Sociologia UOC
Carlos Jimenez Villarejo, Ex Fiscal Anticorrupció
Anna Monjo, Editora Icària Editorial
Maruja Torres, Escriptora i Columnista
Jose Luis Sampedro, Escriptor i Economista
Joan Subirats, Catedràtic de Ciència Política UAB
Jaume Botey, Catedràtic UAB
Olga Rodríguez Francisco, Periodista i Escriptora
Tica Font, Directora de l'Institut Català Internacional per la Pau
Joan Coscubiela, Professor de Dret del Treball
Alfons Barceló, Catedràtic Emèrit UB
Carles Taibo, Professor de Ciència Política UAM.
Pere Ortega, President de la Federació d'ONG per la Pau
Carlos Sánchez Almeida, Advocat Bufet Carlos Sánchez Almeida
Vicent Partal, Periodista

FAM DE FUNK presenta:

INDIGNATS FUNK