lunes, 27 de febrero de 2012

29F: Vaga General d'Universitats #29F #VagaUnivers


@Acampadabcn @Uniprecaria
Febrer 29
Vaga General d'Universitaris
12:30 hrs.
Plaça Universitat, Barcelona

Aquest dimecres 29 de febrer tindrà lloc la Vaga General de professors, estudiants, treballadors i investigadors universitaris, que serà precedida per mobilitzacions els dies 27 i 28 de febrer en suport a les treballadores i treballadors del transport públic, i en contra de les propostes de reforma del govern universitari.

Les universitàries i universitaris sortiran al carrer el # 29F per a denunciar la transformació estructural de la Universitat, que posa en suspens el dret a l'educació pública de les properes generacions i per a demanar un ensenyament públic i de qualitat que tingui present l'interès col·lectiu de la ciutadania i la funció de la universitat com a servei d'interès públic.

Denuncien:
  • El canvi a un model universitari que limita la possibilitat d'accedir als estudis universitaris.
  • L'ús de la conjuntura econòmica com a excusa per a reduir el finançament públic de la Universitat i augmentar el cost dels ensenyaments per a les i els estudiants i les seves famílies.
  • La precarització del personal docent, investigador, d'administració i serveis de la universitat, quan no directament el seu acomiadament.
  • La baixa qualitat de serveis com a conseqüència de la precarització del personal universitari.
  • La pèrdua de molts llocs de treball, dins de la Universitat i en empreses que els presten serveis i el seu proveïdors.
  • La manca de transparència en el model de gestió de governança de la Universitat, el qual és un híbrid d'un model empresarial privat amb el model de gestió pública.
  • La progressiva pèrdua del control democràtic de les universitats públiques i del conjunt del sistema universitari, les quals redueixen al mínim la participació de la comunitat universitària a favor d'un sistema jeràrquic dominat per representants del poder empresarial.
L'educació pública és un dret i una necessitat social, no un privilegi. Com a treballadors i estudiants que ara mateix estem vivint la transformació política i econòmica de la Universitat Pública, ens sentim amb la responsabilitat social de transmetre a la ciutadania la nostra preocupació. S'està executant una transformació estructural de la Universitat que posa en suspens el dret a l'educació pública de les properes generacions. Som plenament conscients que el que estem vivint és una transformació que afecta tot el sector públic i, en general, model de societat que volem. Som plenament conscients que la reforma afecta tota la Educació Pública, tant a la Universitat com en l'Educació Primària i Secundària. És la nostra responsabilitat defensar la Universitat Pública de la qual formem part i posar en coneixement de tots que les reformes afecten no només els que ara estem a la Universitat sinó els que vindran i els que volguessin venir, en el futur. Cal garantir que les pròximes generacions tinguin almenys els mateixos drets d'accedir a una formació pública i de qualitat.


Mobilitzacions

  • Dilluns 27-F: Jornada en defensa del transport públic i de suport a la vaga de TMB >> Apaga el mòbil, bloqueja el carrer! Defensem el transport públic! #Apagaelmobil. #27F Suport a la Vaga de bus i metro (TMB)
9:30 Des del campus de Diagonal surt una columna
9:00 Des del Rectorat de la UB surt una columna
  • Dimarts 28-F: Jornada de protesta contra les propostes de reforma del govern universitari >> Sense por a la governança, defensem la democràcia! #Sensegovern #28F convocatòria a les 9.00 a plaça Catalunya
  • Dimecres 29-F: VAGA GENERAL de UNIVERSITATS. Manifestació> 12.30 hores: plaça Universitat de Barcelona. #Ocupemelcarrer #29F ¡Vaga TOTAL!Convocatòria les 10h UbRaval.

+ Info

#Vagaunivers
#Ocupemelcarrer
#Aturemelcop
Manifest de la Plataforma unitària en defensa de la Universitat Pública: http://reconstruimlapublica.wordpress.com/adhesions-2/novetats/

#27FSaharaLibre 36º Aniversario de la República Árabe Sarahaui Democrática: 'La Independencia es la solución'. Las Palmas, 1 marzo


Asociación Canaria de Solidaridad con el Pueblo Saharaui

XXXVI ANIVERSARIO de La República Árabe Sarahaui Democrática: “La Independencia es la Solución”
Día: 1 de marzo
Lugar: Casa Colón. Las Palmas de Gran Canaria
Hora: 19:30

Con motivo del aniversario de la proclamación de la República Árabe Saharaui Democrática, el 27 de febrero de 1976, la Asociación Canaria de Solidaridad con el Pueblo Saharaui va a conmemorar este día, tan importante para el pueblo saharaui, con el siguiente programa:

1º Recibimiento compartiendo un té.
2º Proyección del vídeo “El grito de GDEIM IZIK”
Mesa Redonda: “Situación actual del Pueblo Saharaui: Retos para el Futuro”
Intervendrán:
  • Mohamed Salem, delegado del Frente Polisario en Canarias, hablará sobre la “Situación Actual del Conflicto”
  • Inés Miranda, abogada y defensora de la causa saharaui, nos informará sobre “La Violación de los DD.HH en los Territorios Ocupados”
  • Carmelo Ramírez, presidente de FEDISSAH (Federación Estatal de Instituciones Solidarias con el Sáhara), nos comentará “Los Retos para el Futuro”
4º Lectura del Manifiesto, por parte de la presidenta de la Asociación de Solidaridad con el Pueblo Saharaui, Mary Luz Rodríguez.