jueves, 26 de junio de 2008

Dia Internacional de Suport a les Víctimes de la Tortura


ACAPS Wilaya Alt Penedès
23 de juny de 2008

L’ACAPS Wilaya Alt Penedès ens adherim a la commemoració del Dia Internacional de Suport a les Víctimes de la Tortura que se celebra el dia 26 de juny, donat que la població civil sahrauí dels territoris ocupats del Sàhara Occidental i els defensors dels drets humans sofreixen la repressió i la violència de les forces d’ocupació marroquines.

La persecució es manifesta amb violència contra manifestants pacífics, contra els defensors dels drets humans, juristes o observadors internacionals. Les forces d’ocupació marroquines practiquen la violència sistemàtica per tal de silenciar i impermeabilitzar la informació sobre la repressió, la tortura, els judicis sumaríssims, la intifada i la injustícia que pateix el poble sahrauí.

La garantia del respecte dels drets humans al Sàhara Occidental ocupat pel Marroc és nul·la i cal que l’ONU, la comunitat internacional i el Govern espanyol protegeixin els drets fonamentals de la població sahrauí i exigeixin el compliment de la legalitat internacional i de la celebració del referèndum d’autoderminació en què el poble sahrauí decideixi lliurament el seu destí.

INFORME DE LA SITUACIÓ DELS DRETS HUMANS AL SÀHARA OCCIDENTAL
Realizat per l'associació Amigos y Amigas de la RASD de Vitoria-Gasteiz .
http://www.saharaindependiente.org/descargas/DDHH/Informe%20DDHH%20castellano%20maqueta.pdf

També us recomanem visitar la web d’AFAPREDESA
http://www.afapredesa.org/

Fuente: ACAPS Wilaya Alt Penedès

NO OLVIDES DEJAR TU FIRMA Y REENVÍALO A TUS CONTACTOS:

No hay comentarios: