lunes, 14 de abril de 2008

Manifest de la concentració del 15 d'abril a Barcelona: Per la INDEPENDÈNCIA DEL SÀHARA OCCIDENTAL, contra les declaracions del president Montilla


ACAPS-Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí
13 d'abril de 2008

Us adjunto, un manifest de suport a la concentració que es farà dimarts 15 d'abril a les 7 de la tarda, per tal de reivindicar el dret del poble sahrauí a decidir sobre el seu futur, a poder exercir el seu dret a l'autodeterminació i per tant, per tal de rebutjar les propostes d'autonomia que es fan des del Marroc, al marge de la legalitat internacional i de la voluntat dels propis sahrauís.

En aquest debat, i arran d'una visita d'una delegació de la Generalitat de Catalunya, encapçalada pel President José Montilla, i segons els mitjans de comunicació, la proposta autonomista marroquina, ha rebut un suport explicit per part del President de la Generalitat.

Creiem que el Govern de Catalunya, encapçalat pel nostre President, s'ha de pronunciar favorablement i inequívocament, al dret d'autodeterminació del poble sahrauí i pel compliment de la legalitat internacional i de les més de 50 resolucions de la ONU, que l'avalen.

A més, el poble sahrauí està patint una cruel repressió i la violació constant dels seus drets humans i com a poble, que no pot deixar indiferent a ningú, començant pel nostre govern.

Es per tot això i pel nostre suport al Comunicat que us adjuntem que us convoquem a la CONCENTRACIÓ DE DIMARTS 15 D'ABRIL A LES 7 DE LA TARDA, A LA PLAÇA DE SANT JAUME, davant del Palau de la Generalitat.

També cal indicar que podeu fer arribar el vostre suport al Manifest fent arribar un correu electrònic a delsahbcn@yahoo.es i/o contestant aquest correu ( acaps@acaps.cat)

PER UN SAHARA LLIURE I INDEPDENDENT, US ESPEREM

Toni Guirao
Secretari de l'ACAPS


MANIFEST

Per la INDEPENDÈNCIA DEL SÀHARA OCCIDENTAL, contra les declaracions del president José Montilla

Lamentem, que el President de la Generalitat de Catalunya, en José Montilla, encapçalant una delegació institucional i comercial en visita al Marroc, en declaracions que han recollit els mitjans de comunicació, hagi manifestat el seu recolzament a la proposta d’autonomia del Sàhara Occidental, que fa el Regne del Marroc, valorant-la com un bon punt de partida, en les negociacions que porten a terme el govern d’aquest país i el Frente Polisario i que és contrària al sentir d’aquest, de la immensa majoria dels sahrauís i de les ressolucions de les institucions internacionals, que reconeixen el dret a l’autodeterminació del poble sahrauí.

Des del moviment català solidari amb el Poble Sahrauí rebutgem enèrgicament les esmentades declaracions ja que s’allunyen dels principis de la legalitat internacional i en les que creiem, el President de la Generalitat de Catalunya, oblida que el Sàhara Occidental és ocupat ilegalment pel Marroc, que aquest país explota les seves riqueses naturals en contra de la legislació internacional i on la població sahrauí pateix una dura repressió, és marginada i viu la vulneració sistemàtica dels seus drets com a persones i com a poble. A més, cal tenir present la situació dels quasi 200000 sahrauís exiliats als Camps de Refugiats de Tindouf, que des de fa més de 33 anys, pateix tot tipus de mancances i necessitats.

Des del moviment català solidari amb el poble sahrauí, creiem que el President de la Generalitat de Catalunya, ha de defensar, tant a Catalunya com al Marroc, el respecte de les resolucions de l’ONU, que reconeixen el drets legítims del poble sahrauí i que li garanteixen a decidir lliurement a viure en un Sàhara Occidental independent i en Pau. El Govern de Catalunya ha d’exigir, al govern del Marroc, el respecte als Drets Humans i a la legalitat internacional al Sàhara Occidental.

Lamentem, doncs, que el President de la Generalitat de Catalunya, es mostri favorable a una proposta que no respecta la legalitat ni el dret internacional i que ignori el que podem llegir en el programa del seu propi partit, el PSC-PSOE, en les últimes eleccions legislatives:

“Espanya dóna suport a les negociacions directes entre el Marroc i el Frente POLISARIO, sota els auspicis de NU, amb el fi d’assolir per al conflicte del Sàhara, en el marc del dret internacional, una solució política justa, duradera, democràtica i acceptable per a totes les parts implicades que permeti l’autoderminació del poble sahrauí”.

Des del moviment català solidari amb el poble sahrauí, demanem una rectificació del nostre President, en José Montilla, al qual volem recordar que ha de ser prioritari, per part de qualsevol govern democràtic, exigir el respecte als Drets Humans, als drets dels pobles i a la legalitat internacional. La defensa d’aquests valors, han de ser prioritaris a qualsevol altre plantejament o principi.

El moviment solidari amb el poble sahrauí, us convoquem a una CONCENTRACIÓ, el proper 15 d’abril, a les 19h, a la plaça Sant Jaume, davant de la Generalitat de Catalunya, per denunciar i rebutjar les declaracions del President de la Generalitat de Catalunya.

PER UN SÀHARA LLIURE I INDEPENDENT!

Barcelona 14 d’abril de 2008

+ información en SAHARA RESISTE:
*
El 15 d'abril TOTS i TOTES davant el Palau de la Generalitat, pel dret a l'autodeterminació del poble sahrauí
*
15 de abril: CEAS-Sáhara anima a realizar concentraciones de apoyo y solidaridad con el Pueblo Saharaui en todas las Comunidades Autónomas
*
Palabras que flotan en un mar de silencios

Fuente: ACAPS-Amics del Poble Sahrauí

No hay comentarios: