jueves, 28 de febrero de 2008

Illes Balears. El Sáhara entra en campaña (2): dossier de prensa y comunicado de protesta ante el trato sufrido en el mitin del PSOE

Haz clic en las imágenes para ampliar el texto


Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears
(Comunicado de prensa ante el trato sufrido en el míting del PSOE)

COMUNICAT DE PREMSA

L’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears, arran de l’acte electoral central del PSOE a Palma, vol posar en coneixement de la ciutadania els fets següents:

Tot i ser conscients de les característiques d’aquest tipus d’actes, de les necessàries mesures de control per part de la seguretat, d’una banda, i de la sensibilitat dels militants, d’altra, ens sentim profundament dolguts pel tracte que rebérem diverses persones de l’Associació que volguérem entrar en el recinte del Palma Arena.

Aquestes persones fórem interceptades just en el vestíbul del recinte, abordades pel cap de seguretat del PSOE i el seu personal, que es mostraren en tot moment molt hostils i gens disposats a escoltar, malgrat que nosaltres no férem cap intent que no fos una simple resistència pacífica a la demanda contundent d’abandonar el recinte, ni ens mostràrem mai irrespectuosos a l’hora d’intentar dialogar amb ells.

Immediatament, avisats per la seguretat, la policia nacional ens va rodejar i, a empentes i sota l’amenaça de detenir-nos, ens va treure fora del vestíbul, fora del recinte, fora de la vorera i ens obligà a situar-nos davant de l’edifici, un cop travessada l’avinguda. Fins i tot en aquest lloc tinguérem sempre restringits els nostres moviments.

Per tot això, manifestam la nostra indignació i fins i tot la nostra tristesa pel fet de constatar que no solament està silenciada la causa que defensam, és a dir, la digna i pacífica lluita del poble sahrauí per la seva llibertat, sinó que també ens volen silenciar a nosaltres. A nosaltres, que no vivim sota l’opressió d’un règim dictatorial com el marroquí, sinó en un estat democràtic i de dret.

Un estat democràtic i de dret que, en temps d’eleccions, mostra actituds i comportaments dignes de fa 40 anys.

Palma de Mallorca, 27 de Febrer del 2008.

Fuentes:
*Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears
*CEAS-Sáhara / Coordinadora Estatal de Asociaciones Solidarias con el Sáhara

No hay comentarios: