jueves, 24 de abril de 2008

25 d'abril, Illes Balears. Concentració en suport als presos polítics sahrauís


Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears
23 d'abril de 2008


CONCENTRACIÓ EN SUPORT ALS PRESOS POLÍTICS SAHRAUÍS

L’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears uneix la seva veu a la de la resta del moviment solidari de tot l’Estat espanyol per denunciar la situació dels presos polítics sahrauís a les presons del Marroc i del Sàhara Occidental.

Una vegada més, ens solidaritzam amb el sofriment dels presos polítics i activistes dels drets humans sahrauís i amb la seva lluita pacífica per la dignitat. Davant la gravetat de la seva situació com a éssers humans i presos de consciència, la qual reivindiquen davant les autoritats del Marroc sense cap resposta, han fet una nova vaga de fam durant més de 40 dies. A hores d’ara encara la mantenen 7 d’aquests presos.

Tots ells han patit judicis i condemnes sense garanties legals, han estat torturats i vexats, les seves condicions carceràries són infrahumanes. Tot això per defensar públicament els drets humans de la població sahrauí en els territoris ocupats i el dret d’aquest poble a l’autodeterminació.

Per això l’AAPSIB convoca una concentració, el proper divendres 25 d’abril a les 17 hores, davant la Delegació del Govern.

Us pregam que hi vingueu.

Concentración en Apoyo a los Presos Políticos Saharauis

L’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears une su voz a la del resto del movimiento solidario de todo el Estado español para denunciar la situación de los presos políticos saharauis en las cárceles de Marruecos y del Sahara Occidental.

Una vez más, nos solidarizamos con el sufrimiento de los presos políticos y activistas de derechos humanos saharauis y con su lucha pacífica por la dignidad. Ante la gravedad de su situación como seres humanos i presos de consciencia, la cual reivindican ante las autoridades marroquíes sin ninguna respuesta, han mantenido otra huelga de hambre durante más de 40 días. Que a día de hoy, mantienen 7 de estos presos.

Todos ellos han padecido juicios y condenas sin garantías legales, han sido torturados y vejados, sus condiciones carcelarias son infrahumanas. Todo esto por defender públicamente los derechos humanos de la población saharaui en los territorios ocupados y el derecho de este pueblo a la autodeterminación.

Por todo esto, la AAPSIB convoca una concentración, el próximo viernes 25 de Abril a las 17 horas, delante la Delegación de Gobierno.

+ información en SAHARA RESISTE:
*
24 de abril, Sevilla. Concentración a favor de los presos políticos saharauis
*
ACCIÓN URGENTE POR LOS PRESOS POLÍTICOS SAHARAUIS
*
Llamamiento internacional para realizar acciones urgentes de solidaridad con los presos políticos saharauis entre el 21 y el 26 de abril

Fuentes:
*Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears
*CEAS-Sáhara / Coordinadora Estatal de Asociaciones Solidarias con el Sáhara
*Koordinadora Otsailak 27 / 27 de Febrero Euskadi-Sahara

No hay comentarios: