jueves, 4 de octubre de 2007

Lunes 8 de octubre, Barcelona. Cena-tertulia con Mohamed Salem Laabeid, director de la RASD-TV


C. E. A.
Centre d’Estudis Africans
Mare de Déu del Pilar, 15, Principal. 08003 Barcelona
Telf. i Fax 93- 319 40 08
cea@pangea.org

Barcelona, 2 d’octubre de 2007

Hola a tots i totes,

Aquesta vegada organitzem el sopar-tertúlia amb una mica de precipitació, però l’ocasió s’ho mereix. Tenim la sort de poder compartir una estona amb Mohamed Salem Laabeid, director de la televisió saharaui, i que ha fet un gran esforç per poder estar amb nosaltres aquest dia. El Sr. Laabeid ens parlarà de com s’organitzen Els Mitjans de Comunicació en un Estat “virtual”. No hi falteu!. El nostre convidat compartirà amb nosaltres les seves reflexions entorn a una taula el dilluns 8 d’octubre a les 21 hores.

El preu del sopar, cafè i tertúlia és de 20 euros. És imprescindible trucar al 933194008 per confirmar la vostra assistència abans del dia 8 i deixar un telèfon de contacte perquè pot haver-hi un canvi d’última hora.

Salutacions
Dinamització del CEA


Mohamed Salem Laabeid

Mohamed Salem Laabeid és el director de la televisió saharaui, RASD-TV (www.rasd-tv.com). Enginyer químic de 43 anys, va combatre contra la invasió marroquí de l’ex-colònia espanyola i després va exercir com a professor.

L’any 2004, el govern de la República Àrab Saharaui Democràtica li va encarregar posar en marxa el projecte de la televisió, que opera en els campaments de refugiats de Tinduf (Algèria), on viuen 160.000 persones. Amb aquest mitjà de comunicació, els saharauis pretenen donar a conèixer la seva versió d’un conflicte oblidat que fa tres dècades que s’allarga i conservar la seva cultura, en perill per l’assimilació de que és objecte als territoris ocupats i per la manca de medis per a difondre-la en els campaments.

La seva visita a Barcelona es produeix quan falten poques setmanes per a la represa a Ginebra del diàleg entre marroquins i saharauis auspiciat per l’ONU. El passat juny, ambdues parts van mantenir prop de Nova York el primer contacte directe en set anys, en el qual no es van registrar avenços. Laabeid ens pot informar de la situació actual als campaments, on viu i treballa; de les negociacions amb el Marroc i de les dificultats a que s’ha d’enfrontar una televisió amb pocs recursos per a informar en un entorn tan hostil com el desert.

Fuente: Centre d’Estudis Africans

No hay comentarios: