domingo, 16 de noviembre de 2008

El Pla del Penedès acull la presentació d’un projecte per a estudiants sahrauís


ACAPS Wilaya Alt Penedès
13 de novembre de 2008


El Pla del Penedès acollirà la presentació de l’associació Ulad El Mizna, que gestiona el Projecte d’Estudis per a Estudiants Sahrauís a Catalunya, amb l’objectiu escolaritzar i acollir en famílies catalanes a infants i joves sahrauís, provinents dels campaments de refugiats de Tindouf, davant la creixent dificultat dels estudiants sahrauís de cursar els seus estudis secundaris a destins tradicionals com a Algèria, Cuba o Líbia. L’educació és un objectiu prioritari en les polítiques del Frente Polisario, aconseguint èxits molt importants com és la pràctica eradicació de l’analfabetisme entre la població menor de 50 anys.

Aquest projecte té com a objectiu principal, dotar d’una formació acadèmica, als infants i joves sahrauís que procedents dels campaments de refugiats de Tindouf, s’incorporaran a la última fase de l’educació primària i/o en la primera fase de l’educació secundària. De forma complementària, si es possible, els joves sahrauís emprendran mòduls professionals i estudis universitaris. L’acolliment dels infants i joves es farà en famílies, que es comprometran a preservar els objectius generals del projecte.

Diverses activitats faran una jornada festiva, sahrauí, durant tot el dissabte 22 de novembre. Al matí, es farà una plantada de dues haimes a l'escampat del poliesportiu. A les haimes s’explicaran contes i se serviran els tres tes, símbol de la cultura i l’hospitalitat sahrauí. Aquesta part més lúdica continuarà a la tarda, a partir de les 17h, el grup de lectura Tirallengua del Pla del Penedès explicarà contes sahrauís a la Haima. Seguidament l’Associació de Gent Gran del Pla del Penedès oferirà una xocolatada.

La presentació i la part més política començarà a les 19.30h, amb la inauguració l'exposició de fotografies "Un dia a la RASD", produïda per l’ACAPS Wilaya Alt Penedès, a la sala-gimnàs del poliesportiu. Seguidament es farà l’acte de presentació de l’associació Ulad El Mizna, que comptarà amb la presència de Mah Yahdih, en representació de la Delegació del Front Polisario a Catalunya, i Toni Guirao, president de Ulad El Mizna. L’acte compta amb el suport i la col.labortació de l’Ajuntament del Pla i de l’ACAPS Wilaya Alt Penedès.

Fuente: ACAPS Wilaya Alt Penedès

NO OLVIDES DEJAR TU FIRMA Y REENVÍALO A TUS CONTACTOS:

No hay comentarios: