viernes, 21 de noviembre de 2008

26/11/08. Presentació de la 15ª Caravana Catalana Solidària amb el Poble Sahrauí i del documental 'EL PROBLEMA. Testimonio del pueblo Saharaui'

Pincha las imágenes para ampliar el texto

ACAPS - Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí
14 de novembre de 2008

PRESENTACIÓ DE LA 15a CARAVANA D’AJUT HUMANITARI PER AL POBLE SAHRAUÍ

Catalunya recollirà material higiènic per als campaments de refugiats sahrauís.

S’avançarà la presentació del documental “El Problema. Testimoni del poble sahrauí” de Producciones Mundodoc S.L.

L'ACAPS - Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí - i la Delegació del Front Polisario a Catalunya organitzen la 15à Caravana d’Ajut Humanitari per al Poble Sahrauí, un projecte solidari que té l’objectiu recollir material higiènic, que serà traslladat als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf, Algèria. Aquest any, es compartira la presentació del projecte amb la denúncia de la situación dels refugiats sahrauís als Campaments de Tindouf, així com també, amb la denúncia de la repressió que pateixen els sahrauís que habiten al Sàhara Occidental ocupat per les forces colonials marroquines.

La presentació comptarà amb Mohamed Tamek, ministre d’informació de la RASD, Núria Salamé, presidenta de l’ACAPS, Hamad Hmad, defensor dels drets humans sahrauís, i membre de la productora Mundodoc SL.

L’acte es farà el proper 26 de novembre, a les 19’30h, al Museu Picaso (c/ Moncada 17 de Barcelona).

La disminució de l’ajut humanitari, per part dels diferents organismes internacionals tenen com a conseqüència un agreujament en les condicions de vida dels refugiats i refugiades. Les diferents associacions de solidaritat de l’Estat i d’Europa intenten pal•liar, any rere any, aquestes mancances. Des de Catalunya, es treballarà per amb l’objectiu de cobrir una part de les necessitats de productes d’higiene personal i recollir recursos econòmics per cobrir les necessitats de transport. Les diferents seccions de l’ACAPS i del moviment solidari amb el poble sahrauí esteses per tot el territori català faran la promoció i la recollida del material higiènic. La 15à Caravana compta amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació i el Desenvolupament i el suport econòmic d’ajuntaments, institucions i entitats.

La 14a Caravana també té l’objectiu de donar a conèixer la situació del poble sahrauí, que lluita per als seva independència des de fa més de 33 anys, esperant que la comunitat internacional faci efectiu el seu dret a l’autodeterminació.

Un documental aixeca acta de la vulneració sistemàtica dels drets humans al Sàhara Occidental per part del Marroc

En el mateix acte al Museu Picasso de Barcelona es farà la presentació avançada del documental “El Problema. Testimoni del poble sahrauí” de Producciones Mundodoc S.L. amb la realització de Jordi Ferrer i Pablo Vidal.

El Marroc manté un hermetisme informatiu duríssim als territoris ocupats del Sàhara Occidental. Els sahrauís viuen amenaçats contínuament. Tenen prohibit dir “Sàhara Occidental”, “Front Polisario” o “Referèndum”. Tot plegat queda recollit amb l’eufemisme “El Problema”.

Magrat tot, la productora Mundodoc SL ha aconseguit entrar al Sàhara Occidental i mostrar al món allò que les autoritats maroquines volen amagar. Durant tres anys s’han recollit material i testimonis prohibits que fins ara no havien pogut estar filmats.

“El problema” és la veu dels repressaliats, torturats, violats, injustament empresonats o desapareguts. Diversos testimonis significatius parlen davant la càmera. El documental també és una denúncia als països democràtics que segueixen ignorant l’ocupació del Sàhara Occidental per part del Marroc i la vulneració sistemàtica dels drets humans, que no deixa entrar cap delegació parlamentària ni internacional que verifiqui la situació en què viu el poble sahrauí en els territoris ocupats.

Més informació del documental "El Problema":
http://www.elproblema.net/

Fuente: ACAPS Wilaya Alt Penedès

NO OLVIDES DEJAR TU FIRMA Y REENVÍALO A TUS CONTACTOS:

No hay comentarios: