jueves, 24 de julio de 2008

20 de julio. Miles de personas se manifiestaron en Barcelona para apoyar la lucha por la independencia del Pueblo Saharaui


ACAPS Wilaya Alt Penedès
20 de juliol de 2008

Els infants sahrauís de l’Alt Penedès participen en la Marxa per la Pau i la Llibertat del poble sahrauí

Els infants sahrauís acollits en famílies de l’Alt Penedès dins del projecte Vacances en Pau, amb les seves famílies i membres de l’ACAPS Wilaya Alt Penedès van participar ahir en la Marxa per la Pau i la Llibertat del Poble Sahrauí, una nombrosa manifestació que va recórrer Barcelona. La manifestació va reivindicar el dret a l’autodeterminació i la independència del poble sahrauí, que hauria de permetre que aquests infants i les seves famílies poguessin retornar a la seva terra i viure en pau i llibertat.

La marxa, sota el lema “Aturem el genocidi del poble sahrauí – Sàhara Lliure”, va estar organitzada per la Delegació de Frente Polisario a Catalunya, va comptar amb el suport del Moviment Solidari amb el Sàhara a Catalunya i de totes aquelles persones, organitzacions i entitats sensibles a la causa d’aquest poble.

Al final de la manifestació, va obrir l’espai de parlaments Núria Salamé, presidenta de l’ACAPS, seguida de David Minoves, director general de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària de la Generalitat de Catalunya, Miquel Carrillo, president de l’intergrup parlamentaria Pau al Sàhara del Parlament de Catalunya, Oualad Moussa, delegat del Front Polisario a Catalunya i, finalment, Cristina Navarro, jurista, que va llegir el manifest de la marxa. Tots els parlaments van coincidir en què la resolució del conflicte és només política, que Espanya n’era responsable i que s’ha d’exigir que es compleixi la legalitat internacional i el respecte dels drets humans al govern del Marroc.

La lluita del poble sahrauí per la seva llibertat i la independència és una causa justa. Des de fa més de 30 anys, el poble sahrauí lluita pel compliment del dret a l’autodeterminació, per decidir lliurement el seu futur. El Sàhara Occidental és el darrer país d’Àfrica pendent de descolonització. Als parlaments es van reclamar la necessitat d’aplicar els principis de la legalitat internacional, que reconeix el dret del poble sahrauí a celebrar un Referèndum d’Autodeterminació en què el poble sahrauí decideixi liurement el seu futur i, per tant, el seu accés a la independència.

Aquest any, a més, la marxa, coincideix amb l’Any Internacional per la Defensa dels Drets Humans al Sàhara Occidental, fet que es va recordar a la manifestació i es va denunciar, enèrgicament, la constant violació dels Drets Humans de la població sahrauí al Sàhara Occidental ocupat pel Regne del Marroc, sense que la comunitat internacional hi intervingui.

Després de la manifestació, els 700 infants sahrauís i les famílies van participar en a la festa central de les colònies dels infants sahrauís acollits a Catalunya, que es va fer a Sant Cugat del Vallès.

Fotos de la Manifestació per la Pau i la Llibertat del poble sahrauí

Esquerra - Notícies
Dilluns, 21 de juliol de 2008

Milers de persones es manifesten en defensa de la llibertat i independència del poble sahrauí

Ahir diumenge 20 de juliol, milers de persones es van manifestar a Barcelona en en defensa de la llibertat i independència del poble sahrauí.

Amb el lema "Tots per la independència del Sàhara Occidental", els manifestants van recórrer la Plaça Catalunya, Ronda Sant Pere i Via Laietana, finalitzant a les 12.30 hores al Pla del Palau, exigint l'aplicació dels principis de legalitat internacional, que reconeix el dret del poble sahrauí a celebrar de manera immediata un referèndum d'autodeterminació per decidir lliurement el futur i l'accés a la independència.

També es va pretendre evidenciar la constant violació de drets humans de la població sahrauí per part del Marroc. La manifestació, organitzada per la delegació del Front Polisari a Catalunya, va estar recolzada pel Moviment Solidari amb el Sàhara a Catalunya, entre d'altres entitats. I va comptar amb la participació del Director General de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària de la Generalitat de Catalunya, David Minoves, i el Coordinador de l’Intergrup Pau i Llibertat al Sàhara Occidental del Parlament de Catalunya, Miquel Carrillo.

Europa Press
Domingo, 20 de julio


Un miler de persones es manifesten a Barcelona en defensa del poble sahrauí

BARCELONA, 20 de juliol (EUROPA PRESS) - Un miler de persones s'han manifestat avui a Barcelona en defensa de la llibertat i independència del poble sahrauí, segons ha informat la Guàrdia Urbana.

Sota el lema "Tots per la independència del Sàhara Occidental", els manifestants han recorregut la Plaça Catalunya, Ronda Sant Pere i Via Laietana, finalitzant a les 12.30 hores al Pla del Palau, sense que s'hagin registrat incidents de cap tipus.

La Marxa per la Pau i la Llibertat del Poble Sahrauí ha exigit l'aplicació dels principis de legalitat internacional, que reconeix el dret del poble sahrauí a celebrar de manera immediata un referèndum d'autodeterminació per decidir lliurement el futur i l'accés a la independència, segons han explicat els organitzadors.

També s'ha pretès evidenciar la constant violació de drets humans de la població sahrauí per part del Marroc. La manifestació, organitzada per la delegació del Front Polisari a Catalunya, ha estat recolzada pel Moviment Solidari amb el Sàhara a Catalunya, entre d'altres entitats.

+ información en SAHARA RESISTE:
*
Manifestació el 20 de juliol a Barcelona. Aturem el genocidi del Poble Sahrauí. Sàhara Lliure!
*
20 de juliol, Barcelona. MARXA PER LA PAU I LA LLIBERTAT DEL POBLE SAHRAUÍ
*
Domingo 20 de julio, Catalunya. Manifestación en Barcelona por la autodeterminación del Pueblo Saharaui y Fiesta central de colonias en Sant Cugat
*
Manifestaciones, concentraciones y fiestas reivindicativas reclamarán durante este fin de semana la Independencia del Sáhara Occidental

Fuentes:
*ACAPS Wilaya Alt Penedès
*Esquerra Republicana de Catalunya
*Noticias Yahoo

NO OLVIDES DEJAR TU FIRMA Y REENVÍALO A TUS CONTACTOS:

No hay comentarios: