viernes, 18 de julio de 2008

20 de juliol, Barcelona. MARXA PER LA PAU I LA LLIBERTAT DEL POBLE SAHRAUÍ


TRAB EL BIDAN, el Sàhara i la llibertat dels sahrauís
17 de juliol de 2008

MANIFESTACIÓ PER LA PAU I LA LLIBERTAT DEL POBLE SAHRAUÍ. Barcelona, 20 de juliol

MARXA PER LA PAU I LA LLIBERTAT DEL POBLE SAHRAUÍ
Barcelona, 20 de juliol de 2008, a les 11 del matí
- Recorregut: Plaça Catalunya, Ronda Sant Pere, Via Laietana, Passeig Isabel II, Pla del Palau

Des de fa anys, potser ja masses, ACAPS i el moviment solidari amb el Sàhara a Catalunya, participem, aprofitant els nens i nenes sahrauís que han vingut a Catalunya dins del projecte VACANCES EN PAU, de la manifestació que ha de servir de recordatori dels motius pels quals aquests infants estan entre nosaltres.

Aquest any, a més, coincidint amb l'ANY INTERNACIONAL EN DEFENSA DELS DRETS HUMANS AL SAHARA OCCIDENTAL, volem incidir en la situació que pateixen els sahrauís sota l'ocupació il·legal i colonial del Regne del Marroc. Volem denunciar les detencions il·legals i arbitràries, la marginació laboral o l'acosament constant que pateix la població sahrauí, pel sol fet de reclamar allò que li reconeixen les més de 50 resolucions aprovades per la ONU: el dret a l'autodeterminació i a ser independents.

Tampoc podem oblidar els refugiats sahrauis dels Campaments de Tindouf, que ja fa més de 33 anys aguanten en les pitjors condicions climàtiques i socials, després de fugir de les forces armades que ocupaven el seu país, de forma il·legal. Esperant una solució justa al conflicte.

No podem oblidar, tampoc, el fet que Espanya continua essent la potència colonial, que ha de garantir la legalitat internacional i que per tant ha de tenir un paper central, garantint els drets dels sahrauís, com a persones i com a poble.

Denunciem, aquelles institucions i partits polítics que diuen assumir el que s'ha vingut a dir com a "realisme polític" ja que l'únic que fan es avalar la violació contant dels drets humans que practica el Regne del Marroc als Territoris Ocupats del Sàhara Occidental, però també, defensen posicions contràries a la legalitat internacional.

Cal dir, que aquestes posicions són contràries a la majoria social que a Catalunya i Espanya, es mostra favorable a que els sahrauís puguin exercir el seu dret a autodeterminar-se. Una mostra d'aquesta majoria social, seria l'èxit de campanyes com todosconelsahara.com, que a més, reclamen el reconeixement diplomàtic de la RASD

Per totes aquestes raons i per moltres altres, us esperem veure diumenge, 20 de juliol a 2/4 d'11

PER UN SAHARA LLIURE

Comitè Català per la defensa dels Drets Humans al Sàhara Occidental
14 de juliol de 2008


MANIFESTACIÓ SÀHARA 20 DE JULIOL I FESTA CENTRAL A SANT CUGAT

FEM DE LA MANIFESTACIÓ UN CRIT PER LA DEFENSA DELS DRETS HUMANS AL SÀHARA OCCIDENTAL

El proper diumenge 20 a les 10 hores, a la plaça Catalunya de Barcelona

Com bé sabeu, aquest any és a L’ANY INTERNACIONAL PELS DRETS HUMANS PEL SÀHARA OCCIDENTAL, i des del Comitè Català per la defensa dels Drets Humans al Sàhara Occidental, us volem proposar que porteu eslògans, frases, fotografies de presos polítics sahrauís, els logos commemoratius impresos, banderes, i tot allò que creieu oportú per reivindicar els DD..HH i un Sàhara Lliure i Independent.

Esperem que aquesta iniciativa sigui ben rebuda per part de tots i totes les persones que creiem en els drets humans i amb un Sàhara independent.

Feu sentir la nostra veu arreu del món! Us hi esperem!

COMITÈ CATALÀ PER LA DEFENSA DELS DRETS HUMANS AL SAHARA OCCIDENTAL
AMB EL SUPORT DE LA DELEGACIÓ SAHRAUÍ A CATALUNYA

Ver programa de la Fiesta de colonias

+ información en SAHARA RESISTE: Domingo 20 de julio, Catalunya. Manifestación en Barcelona por la autodeterminación del Pueblo Saharaui y Fiesta central de colonias en Sant Cugat

Fuentes:
*TRAB EL BIDAN, el Sàhara i la llibertat dels sahrauís
*Comitè Català per la defensa dels Drets Humans al Sàhara Occidental

NO OLVIDES DEJAR TU FIRMA Y REENVÍALO A TUS CONTACTOS:

No hay comentarios: