miércoles, 12 de diciembre de 2007

Canvi de nom i adhesió al Dia Internacional dels Drets Humans

Benvolguts i benvolgudes,

El motiu de la present és per commemorar dos fites importants:

La primera comunicar-vos que després de més de 2 anys i mig del Comitè Català Aminetu Haidar, hem decidit canviar el nom degut al gran nombre de persones que estan sent reprimides per part del Marroc i no creiem just només anomenar a una persona quant tots i totes són iguals per a nosaltres. Dit això, Aminetu Haidar serà sempre la nostra fita i admiració, ja que sense ella, el Comitè Català mai hagués estat una realitat.

El COMITÈ CATALÀ PELS DRETS HUMANS Al SÀHARA OCCIDENTAL, també s’adhereix a la celebració del 59è dia DE L’APROVACIÓ DE LA DECLARACIÓ UNIVERSAL DELS DRETS HUMANS (10 de desembre) per quan aquesta pràctica vulnera els drets més elementals de les persones a expressar-se en llibertat i si és el cas, al dret a una justícia digna, i tota la legislació internacional que garanteix a les persones a ser tractades amb dignitat i respectant els seus drets personals i col·lectius.

El COMITÈ CATALÀ PELS DRETS HUMANS AL SÀHARA OCCIDENTAL, treballa aquestes vessants, centrant el nostre treball, en la denuncia de les violacions als drets humans que pateix el poble sahrauí per part del règim marroquí que ocupa de forma injusta i il·legal, el seu territori, el Sàhara Occidental.

Denunciem, també, la violenta repressió que pateixen els activistes sahrauís que son violentament empresonats i torturats en les presons del Regne del Marroc, pel sol fet d’expressar la seva opinió favorable al dret d’autodeterminació del seu poble, pel sol fet d’expressar les seves inquietuds.

Denunciem, la repetida violació i ignorància de les resolucions aprovades per la O.N.U., per part del regne del Marroc, favorables al dret d’autodeterminació del Sàhara Occidental.

Així també, demanem al govern d’Espanya, que assumeixi, d’una vegada, els seus compromisos com a potència colonial i encapçali el procés d’autodeterminació del poble sahrauí, contribuint així a la resolució justa d’un conflicte, que a més, ha d’aportar credibilitat a Espanya, i sobretot, estabilitat al Magrib.

Tanmateix, denunciem l’existència dels Camps de Refugiats de Tindouf, on viuen 200.000 sahrauís, des de fa 32 anys, que varen veure obligats a marxar del seu país, perseguits per l’exèrcit i l’aviació marroquina, que els bombardejava amb napalm i fòsfor blanc, per tal d’aniquilar-los. Avui, continuen allà, en mig de la Hamada algeriana, mantenint l’esperança de tornar al seu país i participar del procés d’autodeterminació, que ha de donar la independència al Sàhara Occidental.

COMITÈ CATALÀ PELS DRETS HUMANS
AL SÀHARA OCCIDENTAL

Per a més informació:
sah_ahaidar@yahoo.es

Fuente: Comitè Català pels Drets Humans al Sàhara Occidental

No hay comentarios: