martes, 15 de julio de 2008

Convidem al President Rodríguez Zapatero a visitar els campaments de Tindouf


TRAB EL BIDAN, el Sàhara i la llibertat dels sahrauís

diumenge, juliol 13, 2008

CONVIDEM AL PRESIDENT RODRÍGUEZ ZAPATERO A VISITAR ELS CAMPAMENTS DE TINDOUF

En José Taboada, president de CEAS SAHARA, ha escrit la carta que adjunto, a Rodríguez Zapatero.

En aquesta carta, a més de criticar el president del govern d'Espanya, per la seva actitud claudicant davant la monarquia del Marroc, posa en evidència l'estancament del procés de pau al Sàhara Occidental i per tant, l'estat de provisionalitat en que viuen els refugiats sahrauís a Tindouf i la cruel repressió que pateixen els sahrauís que viuen als territoris ocupats pel Marroc.

També recorda, com el president Rodríguez Zapatero, no ha tingut a l'agenda i sembla ser que no ho tindrà, la intenció de visitar els sahrauís als Campaments de Refugiats Sahrauís a Tindouf. Potser seria un somni pensar que el president d'Espanya també pugui visitar TIFARITI, la capital provisional dels sahrauís als Territoris Lliures del Sàhara Occidental?

Per què el president d'Espanya no visita els sahrauís, si realment creu en la justícia, si realment creu en la defensa dels Drets Humans?

Carta abierta al Presidente del gobierno con motivo de su próxima visita a Marruecos

dissabte, juliol 12, 2008

Drets humans al Sàhara, Zapatero i la Illa de Perejil

En el moment en que la premsa espanyola (la de dretes i esquerres) ens explica que el president Zapatero ha anat al Marroc a celebrar l'aniversari de l'ocupació de la Illa de Perejil, on ha d'escoltar la reivindicació marroquina sobre Ceuta i Melilla, després de ser rebut per 20 banderes marroquines i per una de "tamany ridícul" d¡espanyola (no m'ho invento, llegiu EL PERIÓDICO) la única resposta per part de la diplomàcia espanyola i per part del propi president espanyol, és dir que les relacions son excel·lents.

Tot plegat increible. El nostre president ridiculitzat repetidament i la única sortida és dir que les relacions entre Espanya i el Marroc són excel·lents. Jo crec que evidentment haurien de ser excel·lents, però mentre tant jo no entenc per quines raons el nostre president ha de ser ridiculitzat per un rei més propi del segle XIX i que tracta els marroquins com a súbdits.

No sé si el rei del Marroc, també vol tractar al President Zapatero com a súbdit, en tal cas, jo seria el primer en estar-hi en contra, però crec que des del govern d'Espanya i aprofitant el clima de "confiança" també es podria preguntar pels drets humans al Sàhara Occidental.

Potser, qualsevol païs normal, posat el cas de la categoria de Portugal, reivindicaria el seu paper com a potència colonitzadora al Sàhara Occidental i parlaria del dret dels sahrauís, avalat per la ONU, a aotodeterminar-se i a accedir a la independència.

Espero que el president Zapatero actui com el president d'un país normal, com un president d'esquerres, que com qualsevol militant d'esquerres ha de reivindicar el respecte als drets humans i a les ressolucions de la ONU, com a fets innegociables, fets irrenunicables pel govern d'un paüs democràtic i europeu.

Fuente: TRAB EL BIDAN, el Sàhara i la llibertat dels sahrauís

NO OLVIDES DEJAR TU FIRMA Y REENVÍALO A TUS CONTACTOS:

No hay comentarios: