lunes, 5 de noviembre de 2007

Informaciones de ACAPS. Manifestación Madrid 10 nov: autocares desde Catalunya y rueda de prensa. Comunicado sobre el auto de Garzón

Pincha las imágenes para ampliar el texto


Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS)
4 de noviembre de 2007


En Miquel Cartró (Vilafranca) ens ha fet un bon resum de la nota de premsa en la que celebravem la decissió de B. Garzón d’obrir una causa en contra dels responsables marroquins de la repressió al Sàhara Occidental. És molt adequada per enviar a la premsa local i o nacional. (Veure Comunicat de Premsa al final)

També us recordem que el proper divendres a la nit, sortirem des de Barcelona per tal d’anar a la Manifestació de Madrid, el 10 de novembre, en Solidaritat amb el poble sahrauí. Us podeu apuntar telefonant al 635 49 41 67 (Núria Salamé) de 4 a 7 de la tarda. També podeu telefonar, a partir de dimarts de 2/4 de 6 a 2/4 de 9 al número 670 85 47 33 Divendres 9, ens trobem a Barcelona a PLAÇA ESPANYA (entre carrer Vilamarí i Plaça Espanya) a les 23 hores.

També us recordem que dimarts a les 17 h., esteu convidats a venir a la roda de premsa / acte públic, al Col·legi de Periodistes de Barcalona (Rambla de Catalunya, 10) que fem per presentar la Manifestació de Madrid i l’inici d’una campanya d’explicació i sensibilització a l’entorn de la violació dels Drets Humans als Sàhara Occidental ocupat pel Marroc.


COMUNICAT DE PREMSA

Des de l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí (ACAPS) celebrem la decisió del jutge de l’Audiència Nacional, Baltasar Garzón, d’obrir diligències prèvies per delictes de genocidi i tortures comesos contra ciutadans sahrauís per alts càrrecs militars i de la seguretat del Regne del Marroc.

Les associacions de defensa dels drets humans i de familiars de presos i desapareguts sahrauís, denunciem els fets ocorreguts a partir de l’any 1975, quan l’Estat espanyol va abandonar el territori del Sàhara Occidental. Després de la signatura dels il·legals Acuerdos Tripartitos de Madrid, la invasió marroquina del Sàhara Occidental i la posterior massacre que van patir els sahrauís, obstaculitza encara el lliure exercici del dret d’autodeterminació, que l’ONU reconeix al poble sahrauí.

Des del 31 d’octubre de 1975, milers de sahrauís han desaparegut després d’haver estat detinguts per la policia o l’exèrcit colonial marroquí i la dura repressió encara perdura.

Els fets denunciats per les associacions de defensa dels drets humans i dels familiars de presos i desapareguts sahrauís, l’any 2006, impliquen, entre d’altres, a Dris Bsri (exministre d’interior del Marroc), Yassine Mansouri (excap de la Direcció General d’Estudis i Conseller del Rei dl Marroc) i Husni Ben Sliman (General Major de les Forces Armades Reials).

Dos dels incoats pel jutge Baltasar Garzón, Hamidou Lanigri (Director General de la Seguretat Nacional) i Housni Ben Sliman (General de la Gendarmeria Reial del Marroc) van ser condecorats pel Govern de l’Estat espanyol amb la Gran Cruz de Isabel la Catòlica. No es va escoltar els grups de defensa dels drets humans sahrauís ni a les associacions que, com l’ACAPS, vàrem protestar, donada la implicació d’aquests alts càrrecs marroquins en la massacre i en la repressió del poble sahrauí.

Des de l’ACAPS, celebrem la iniciativa del jutge Baltasar Garzón, ja que ara s’obre el camí de la justícia per al poble sahrauí i esperem que aquest camí continuï amb el reconeixement definitiu del dret d’autodeterminació. Com també esperem que el Govern de l’Estat espanyol, amb els jutges, treballi per tal de restablir la justícia i garantir el dret dels sahrauís a un referèndum d’autodeterminació.

És per tot això que convidem a tots els homes i a totes les dones solidaries amb el poble sahrauí a participar masegament a la manifestació convocada a Madrid, el proper 10 de novembre, per CEAS-SAHARA, sota el lema “CONTRA LA TORTURA I LA VIOLACIÓ DELS DRETS HUMANS AL SÀHARA”.

Barcelona, 30 d’octubre de 2007
ASSOCIACIÓ CATALANA D’AMICS DEL POBLE SAHRAUÍ
ACAPS

Fuentes:
*ACAPS Catalunya. ACAPS SOLIDÀRIA: el NUEVO blog de l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí
*ACAPS Catalunya. Solidària: blog de l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí

No hay comentarios: