miércoles, 8 de abril de 2009

Continúan las iniciativas para pedir la ampliación urgente del mandato de la MINURSO a la protección de la población civil saharaui

To the attention of the President of the UN Security Council
Por Luis Portillo


Nota de Sahara Resiste
Carta de Luis Portillo que se suma a la iniciativa de CEAS-Sáhara. Si quieres, tu también puedes enviarla, como ya han hecho otros compañer@s del movimiento solidario.
En segundo término, declaración de la ACAPS Wilaia Alt Penedès en la que manifiesta públicamente su adhesión a la campaña. SR

Asunto: To the attention of the President of the UN Security Council
Para:
mexico@un.int

His Excellency Ambassador Claude Heller
President of the United Nations Security Council

Excellency,


I wish to transfer to you my concern about the dangerous situation of the Sahrawi political prisoners on hunger strike and the serious and systematic violations of human rights in Western Sahara by the Moroccan occupying authorities.

I think it is extremly urgent to extend the powers of MINURSO for the monitoring of compliance of human rights in the territories of Western Sahara occupied by Morocco and hold the referendum on self-determination for the Saharawi people, as required by so many UN resolutions.

It is in the highest interest of the Sahrawi People that I am sending you the link -here under- to the article "Western Sahara: The Legitimate Reasons of the Sahrawi People", which is available in English, French and Italian.

I hope you kindly would make this work available to all Members of the Security Council.

Western Sahara: The Legitimate Reasons of the Saharawi People
http://www.tlaxcala.es/pp.asp?lg=en&reference=4965

I thank you in advance,

Yours faithfully,

Luis Portillo Pasqual del Riquelme

Direcciones para leer el artículo de Luis Portillo en castellano:
http://www.tlaxcala.es/pp.asp?reference=4625&lg=es
http://www.kaosenlared.net/noticia.php?id_noticia=49277
http://www.cantabriaporelsahara.com/documentacion/documentos/291220070212.pdf
http://www.saharalibre.es/modules.php?name=News&file=article&sid=1769
http://www.umdraiga.com/lecturas_recomendadas/2007/legitimasrazones.htm

ACAPS Wilaya Alt Penedès
07/04/2009


Demanda d'ampliació urgent del mandat de la MINURSO a la protecció de la població civil sahrauí

A finals d'abril de 2009, el Consell de Seguretat tindrà en el seu ordre del dia la qüestió del Sàhara Occidental i la possible prolongació de la presència de la MINURSO en el territori, creada en virtut de la resolució 690 de 1991; aquestes forces de pau de l'ONU tenen per mandat principal de la consecució d'un referèndum d'autodeterminació al Sàhara Occidental i la vigilància de l'Alt el foc.

Però la MINURSO no té encomanda la protecció de la població civil sahrauí, encara que aquesta última és el blanc gairebé diari de la repressió, comesa per les forces marroquines d'ocupació que van envair el Sàhara Occidental el 1975.

La nostra demanda al Consell de Seguretat és molt simple: en espera de la celebració d'un referèndum d'autodeterminació just i vinculant, és urgent estendre el mandat de la MINURSO a la protecció de la població civil sahrauí; fent els pertinents informes de les violacions dels drets humans que són perpetrades en el territori que aquesta Missió vigila.

Davant la situació de violència, de detencions arbitràries, de tortures, de processos injustos i sense garanties, de desaparicions, de deportacions cap al nord del Marroc, les forces de la MINURSO refusen intervenir per protegir la població sahrauí. Els responsables de la Missió s'excusen de no ser designats per escometre aquesta tasca, malgrat el fet que l'Organització de les Nacions Unides, es dedica a la protecció de les normes internacionals en matèria dels drets humans, com reflecteix l'informe del Secretari General de les Nacions Unides S/2005/648.

L'ACAPS Wilaia Alt Penedès, d'acord amb la Coordinadora Estatal d'Associacions Solidàries amb el Sàhara, cease-Sàhara, ens adherim a aquesta demanda urgent d'ampliació del mandat de la MINURSO a la protecció de la població civil sahrauí. Esperem que aquest punt de vital importància sigui debatut en la sessió d'abril que el Consell de Seguretat dedicarà a la qüestió del Sàhara Occidenal.

El poble sahrauí, que encara està pendent de gaudir del seu dret inalienable a l'autodeterminació i independència manifestat tantes vegades per l'ONU, no pot continuar sent tan violentament reprimit per les forces ocupants marroquins, en presència i davant la mirada impassible d'una Missió de pau de Nacions Unides.

Enllaç: MINURSO

+ información en SAHARA RESISTE: Campaña de CEAS-Sáhara: Ampliación urgente del mandato de la MINURSO a la protección de la población civil saharaui

Fuentes:
*ACAPS Wilaya Alt Penedès (web)
*Luis Portillo

NO OLVIDES DEJAR TU FIRMA Y REENVÍALO A TUS CONTACTOS:

No hay comentarios: