domingo, 25 de enero de 2009

SMAP EXPO 2009. El movimiento solidario saharaui impide la venta del Sáhara ocupado en la 'gran' feria de Marruecos celebrada en Barcelona


Nota de Sahara Resiste
Nuestra felicitación a los compañeros y compañeras del movimiento solidario saharaui, de dentro y fuera de Catalunya, que han colaborado en la campaña de denuncia de la SMAP EXPO 2009. Gracias a la participación de todos hemos conseguido esta importante victoria.


ACAPS-Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí
25 de gener de 2009


A TOT EL MOVIMENT SOLIDARI AMB EL SAHARA OCCIDENTAL A CATALUNYA

Crec que és just, que quan fem be les coses també ens ho hem de dir. Crec que el treball fet davant l’amenaça de que a la Fira SMAP EXPO, organitzada pel Marroc, que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Barcelona, d’incloure els territoris ocupats del Sàhara Occidental entre les ofertes immobiliàries del Regne del Marroc, ha estat un èxit important per part nostra.

Els que hem anat a l’SMAP EXPO, hem pogut comprovar que les pressions fetes, per tots nosaltres, han tingut l’efecte esperat: TOT I LES INTENCIONS PRÈVIES, FETES PÚBLIQUES PER L’ORGANITZACIÓ MARROQUINA, NO HEM POGUT VEURE, CAP REFERÈNCIA A LES “PROVÍNCIES SAHARIANES”.

Però crec que en un moviment com el nostre, on cada dia s’obre un nou front, és complicat que tot sigui prou bo, per anar a casa tranquil·lament i descansar. A la mateixa SMAP EXPO, vam comprovar l’existència dels oportunistes, que sense cap escrúpol, no dubten a alinear-se amb els ocupants marroquins, per tal de fer negoci.

Em refereixo a l’empresa MARINA D’OR, prou coneguda, crec, per tots i totes i que no dubta en utilitzar un mapa en el que entre el Marroc i el Sàhara Occidental ha desaparegut la frontera, anomenant la terra dels sahrauís com a MARROC. Ho podeu comprovar també a la seva web:
http://www.marinadorinternacional.com/marruecos/puntos-de-venta

No podem baixar la guàrdia, com us deia més amunt i en aquest, cas, també cal protestar fins aconseguir que els mapes de l’empresa MARINA D’OR, respectin la legalitat internacional.

En tot cas, voldria reiterar l’èxit en la mobilització contra les intencions prèvies dels organitzadors de l’SMAP EXPO, d’incloure els Territoris Ocupats, entre les ofertes d’inversió que proposaven des del Regne del Marroc, en un intent més, de vulnerar la legislació internacional que preserva el medi ambient i els recursos naturals d’un territori a descolonitzar com és el Sàhara Occidental.

També voldria reiterar l’agraïment públic a tots i totes les que heu fet possible aquesta mobilització, que segur serà un altre pas (encara que molt petit) cap a el reconeixement dels drets dels sahrauís i cap a la Independència del Sàhara Occidental.
SAHARA LLIURE

Toni Guirao
Vicepresident de l’ACAPS /
Permanent de CEAS SAHARA

+ información en SAHARA RESISTE: Mohammed Chaib lidera la SMAP EXPO 2009, una gran feria de Marruecos en Barcelona que incluye el Sáhara ocupado dentro de sus actividades. Noticia actualizada con nuevos enlaces y más información

Fuentes:
*ACAPS-Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí
*ACAPS Wilaya Alt Penedès
*TRAB EL BIDAN, el Sàhara i la llibertat dels sahrauís

NO OLVIDES DEJAR TU FIRMA Y REENVÍALO A TUS CONTACTOS:

1 comentario:

Anónimo dijo...

Mucho Gracias Sahara Resiste
Smara ocupado, SO

توصل موقع الانتفاضة بمجموعة من
الصور للمجموعة القمعية بمدينة السمارة المحتلة والتي تعرف باسم " مجموعة الموت"، والتي تقوم باختطاف المواطنين وتعذيبهم والتنكيل بهم داخل مخافر الشرطة وأيضا خارج المدار الحضري للمدينة، وتستخدم هذه المجموعة سيارة من نوع فولزفاكن كما هي في الصورة وتحمل اللوحة المعدنية رقم: 136781، ويتناوب على السيارة مجموعتان الأولى يتزعمها الجلاد " عبد الصمد الباهيلي" والثانية الجلاد " خالد بومهدي المعروف بشلاظة"، وتجوب سيارة المجموعة كل شوارع وأزقة المدينة ليل نهار، وتجدر الإشارة أن أسماء عناصر المجموعة قد وردت ضمن العديد من الشكايات التي تقدم بها مواطنيين صحراويين ضحايا القمع والاختطاف للمحكمة الابتدائية وكذا الجمعيات واللجان الصحراوية المدافعة عن حقوق الإنسان.

أسماء الجلادين " فرقة الموت":

عبد الصمد الباهيلي: ضابط بالاستعلامات العامة

خالد بومهدي: ضابط بمحموعة التدخل السريع GIR

عبد الرحيم مشيشو: محموعة التدخل السريع GIR

سالم بوقطيب: محموعة التدخل السريع GIR

زكرياء بيتي: محموعة التدخل السريع GIR

القدميري: محموعة التدخل السريع GIR

لمشاهدة صور الجلادين زوروا هذا الرابط: http://www.intifadavoice.net/smara/jaladin.htm