domingo, 25 de enero de 2009

SMAP EXPO 2009. Comunicados de denuncia de Alternativa Jove-Joves d'EUiA y de ICV. La nota oficial de CEAS-Sáhara, difundida por la CGT de Catalunya


ACAPS Wilaya Alt Penedès

Els joves d´EUiA critiquen que la fira sobre Marroc inclogui el Sàhara ocupat i tingui el suport de la Generalitat i l´Ajuntament de Barcelona

25 de gener de 2009

L´organització juvenil diu que ´SMAP EXPO 2009´ és contrària a vàries resolucions de l´ONU i demana els grups parlamentari i municipal de la coalició ICV-EUiA que demanin explicacions als governs català i barceloní.

Alternativa Jove-Joves d´EUiA manifesten la seva "sorpresa i desacord" davant el fet que el Govern de la Generalitat i l´Ajuntament de Barcelona "col•laborin amb l´exposició ´SMAP EXPO 2009´ sobre el Marroc" que té lloc a la ciutat aquest cap de setmana.Pels joves d´EUiA "no pot ser que aquestes institucions catalanes promocionin una fira del Marroc a Barcelona que inclou el Sàhara ocupat en les seves activitats i anuncia negocis immobiliaris a la zona".

Alternativa Jove-Joves d´EUiA denuncien que aquesta fira "és contrària a la legalitat internacional", ja que diferents resolucions de Nacions Unides prohibeixen l´explotació de riqueses del Sàhara Occidental sense el consentiment dels seus legítims representants, "que és el poble sahrauí i no el regne del Marroc". Els joves d´EUiA també destaquen "que la ciutadania i les institucions catalanes són molt solidàries amb el poble sahrauí".

I precisament per solidaritat amb el poble sahrauí i perquè ´SMAP EXPO 2009´ és contrària a acords internacionals, Alternativa Jove-Joves d´EUiA anuncien, en aquest comunicat, que "ens adreçarem al grup municipal i al grup parlamentari de la coalició ICV-EUiA per a què demanin explicacions al govern de la ciutat i al govern de Catalunya".

Els joves d´EUiA també anuncien que continuaran treballant solidàriament amb el poble sahrauí i el Front Polisari, per aconseguir "una solució justa i pacífica que respecti el dret a l´autodeterminació del poble sahrauí.

Comunicat d'EUiA
http://www.euia.org/noticia_final.jsp?id=615

ICV lamenta que la fira SMAP EXPO 2009 no contempla el dret d'autodeterminació del Sàhara

25 de gener de 2009

Laia Ortiz transmet la solidaritat de la formació al poble saharaui i demana als organitzadors que adoptin la legislació internacional.

COMUNICAT D'ICV SOBRE LA FIRA SMAP EXPO 2009

La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha lamentat avui que la fira que es celebra aquest cap de setmana a Barcelona, la fira social, cultural i comercial marroquí SMAP EXPO 2009, no contempla el dret d'autodeterminació del Sàhara. Aquesta fira es fa durant els dies 23, 24 i 25 de gener a la ciutat comtal impulsada des de l'ambaixada de Marroc entre altres. En aquest sentit Ortiz ha demanat als organitzadors de la fira que adoptin la legislació internacional i que tinguin en compte la llibertat del poble saharaui en la celebració de la fira aquest cap de setmana.

Per Ortiz aquesta actitud dels organitzador vulnera diferents resolucions de l'ONU que prohibien l'explotació de les riqueses del Sàhara Occidental sense el consentiment dels seus legítims representants. Amb tot la portaveu ecosocialista ha valorat positivament la idea de la fira ja que apropa la cultura catalana a la marroquina amb la realització d'un esdeveniment necessari i útil per la relació entre civilitzacions.

Comunicat d'ICV
http://www.iniciativa.cat/icv/news/16197

El comunicado de CEAS-Sáhara en la web de la CGT de Catalunya:

La venda del Sàhara Occidental a Barcelona vulnera la legalitat internacional

Aquest cap de setmana (23, 24 i 25 de gener) la ciutat de Barcelona acull, amb el suport del seu Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya, la fira social, cultural i comercial marroquí SMAP EXPO 2009, impulsada des de l'Ambaixada del Regne del Marroc i l'associació IBN Batuta, que dirigeix Mohammed Chaib, diputat pel pSC-CpC en el Parlament de Catalunya.

A priori, acostar les cultures catalana i marroquina amb la realització d'un esdeveniment multitudinari no ha de ser cap problema i, fins i tot, és necessari i útil per a arribar a la tan benvolguda "Aliança de Civilitzacions". Però el que és reprovable, vergonyós i indignant, és que en la web de la fira i en altres espais publicitaris s'anunciïn negocis immobiliaris en "les províncies saharianes"...

Article extret de CGT de Catalunya
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article2580

+ información en SAHARA RESISTE: Mohammed Chaib lidera la SMAP EXPO 2009, una gran feria de Marruecos en Barcelona que incluye el Sáhara ocupado dentro de sus actividades. Noticia actualizada con nuevos enlaces y más información

Fuente: ACAPS Wilaya Alt Penedès

NO OLVIDES DEJAR TU FIRMA Y REENVÍALO A TUS CONTACTOS:

No hay comentarios: