miércoles, 17 de diciembre de 2008

Comunicat d'ACAPS. Una altra vegada el govern espanyol traeix el poble sahrauí


Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí-ACAPS
17 de desembre de 2008


Una altra vegada el govern espanyol traeix el poble sahrauí

L'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí – ACAPS - volem expressar la nostra més absoluta indignació davant les declaracions fetes pel President del Govern espanyol, el Sr. José Luís Rodríguez Zapatero, després de la reunió d'alt nivell - RAN - celebrada entre els Governs d'Espanya i del Marroc.

El Govern presidit JL Rodríguez Zapatero acull amb interès la tesi marroquina de l'autonomia per al Sàhara Occidental i s'oblida del principi de la descolonització, de recordar el principi de respecte al dret del poble sahrauí a la lliure autodeterminació, de recordar al Marroc els seus compromisos respecte a aquest principi i de demanar-li que compleixi els acords signats i acceptats al final de moltes i llargues negociacions.

Aquestes declaracions, que no ajuden a trobar una solució pacífica del conflicte del Sàhara Occidental, donen carta blanca al Govern del Marroc per continuar en la seva posició intransigent, ocupant per la força un territori que no li pertany, sense atendre les resolucions de les Nacions Unides, i violant els més elementals Drets Humans de la població civil sahrauí amb tota impunitat.

Espanya, igual que el Marroc, no pot decidir el destí del Sàhara Occidental i menys encara en contra de la voluntat del poble sahrauí i en oberta violació de la legalitat internacional. Espanya ha de limitar-se a donar suport al futur del Sàhara Occidental d'acord amb les resolucions de l'ONU.

Quan JL Rodríguez Zapatero va arribar al Govern declarà que en sis mesos esperava poder veure resolt el conflicte del Sàhara. Avui, cinc anys després, les seves aportacions no han contribuït a trobar cap solució: Falses solucions, dreceres o enganys, que no respecten la legalitat internacional ni el Dret a la Autodeterminació d'un Poble, en un procés de descolonització no acabat.

Dir que "l'experiència autonòmica espanyola és una molt bona experiència", com si pogués ser un exemple aplicable per solucionar aquest conflicte, és o desconèixer tot sobre el Sàhara Occidental, o tenir la intenció de vendre gat per llebre.

L'Autodeterminació d'un territori considerat a les Nacions Unides com a "Territori no autònom, sotmès a un procés de descolonització", no té res a veure amb una configuració territorial de l'Estat espanyol.

Quan el president de l'Estat espanyol afirma "... un acord entre les parts, en el qual cal tenir la capacitat de cedir posicions ...", ens preguntem: en què més vol el President que cedeixi el Poble sahrauí, quan firmà ja fa 18 anys un alto al foc i un pla per a dur a terme un referèndum d'autodeterminació al Sàhara Occidental, mentre la població sahrauí està refugiada al desert o pateix una vulneració constant dels drets humans als Sàhara Occidental ocupat.

Recordem al Sr. President que avui, demà i sempre que sigui necessari, el moviment solidari amb el poble sahrauí ens oposarem que Espanya segueixi donant l'esquena al poble sahrauí. Denunciem que le Govern d'Espanya es limiti a obsequiar ajuda humanitària per als refugiats sahrauís, mentre s'ofereix al Marroc suport polític, diplomàtic i militar, així com financer, que li permet seguir violant la legalitat internacional i els drets humans en el Sàhara Occidental.

+ información a SAHARA RESISTE:
*
Comunicado de CEAS-Sáhara. Indignación ante las declaraciones hechas por el Presidente del Gobierno después de la Reunión de Alto Nivel con Marruecos
*
El Polisario cree que la postura de Zapatero «aleja la solución pacífica» del conflicto
*
Carta al Presidente del Gobierno español José Luis Rodríguez Zapatero, con motivo de la celebración de la IXª Reunión de Alto Nivel Hispano-Marroquí

Fuente: ACAPS Wilaya Alt Penedès

NO OLVIDES DEJAR TU FIRMA Y REENVÍALO A TUS CONTACTOS:

No hay comentarios: