jueves, 27 de marzo de 2008

12 d'abril. II Diada d'Agermanament amb el Poble Sahrauí a La Ràpita


Terres de l’Ebre amb el Poble Saharauí (TEPS)

NOTA DE PREMSA
19/03/08

TEPS anima a les famílies ebrenques a viure un estiu inoblidable

Arriba la II Diada d’Agermanament amb el Poble Saharauí a La Ràpita

El proper dissabte 12 d’abril l’ONG Terres de l’Ebre amb el Poble Saharauí (TEPS) i l’Associació Socio-cultural Tornai organitzen, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita i nombroses entitats de la vila, la II Diada d’Agermanament amb el Poble Saharauí a la Plaça del Cóc. Des de les 18:00 hores hi haurà actuacions i tallers per als més petits i a partir de les 22:00 hores festival musical a càrrec dels grups: Pepet i Marieta, Taima Tesao, Suite Diablo i Ekus. Tots els beneficis se destinaran a millorar els campaments de refugiats saharauís de Tindouf, els més antics del món. I l’objectiu principal de la Diada és animar a noves famílies ebrenques a viure un estiu ple d’emocions acollint una nena o nen saharauí.

Les Terres de l’Ebre amb al poble saharauí

El Sàhara Ooccidental va ser colònia espanyola des de finals del segle XIX fins a l'any 1975. Quan el dictador Franco estava morint el govern de torn va signar els Acords Tripartits de Madrid, l'última llei de l'últim govern franquista. Una llei que nop respecta la legalitat internacional i que cap govern posterior l’ha derogat encara. Aquests Acords significaven la venta del territori del Sàhara Occidental al Marroc i a Mauritània a canvi d'acords de pesca i contraprestacions econòmiques. Tot això, en contra de les resolucions del tribunal Internacional de la Haya i de l'Organització de Nacions Unides que deien que s'havia de realitzar un referèndum a la població del Sàhara.

Després de la Marxa Verda i els Acords Tripartits de Madrid se va produir una guerra fins al 1991. Mauritània ja havia sortit del territori i Marroc havia construït un llarg mur dividint el país i el poble saharauí. Trenta tres anys després els saharauís segueixen esperant que se faci justícia. En aquest sentit nombroses ONG's i d'altres entitats se solidaritzen amb el poble saharauí, com és el cas de l'ONG Terres de l'Ebre amb el Poble Saharauí que organitza la Caravana d’Ajuda Humanitària, nombroses Diades Solidàries, diversos Projectes de Cooperació als campaments, Exposicions Informatives i el Programa Vacances en Pau que possibilita als nens saharauís viure unes colònies agradables lluny de les elevades temperatures del desert. Per això demanen la 'imprescindible' cooperació de la societat ebrenca, a la vegada que consideren que l’acollida d’un nen saharauí a l'estiu és “una experiència inoblidable que t'aporta molt més del que dónes”.

Per a més informació:

Josep Juan (Gabinet de comunicació de TEPS): 626346110

Fuentes:
*ACAPS-Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí
*Terres de l’Ebre amb el Poble Saharauí (TEPS)

No hay comentarios: