martes, 8 de diciembre de 2009

300 personas en Barcelona en una concentración de apoyo a Aminetu Haidar. Próxima convocatoria: jueves 10 de diciembre a las 19h.


ACAPS Wilaya Alt Penedès

CONCENTRACIÓ DE SUPORT A AMINETU HAIDAR I TOTS ELS PRESOS POLÍTICS SAHRAUÍS, DIJOUS 10 DE DESEMBRE

CONCENTRACIÓ DE SUPORT A AMINETU HAIDAR
I TOTS ELS PRESOS POLÍTICS SAHRAUÍS

10 de desembre de 2009, a les 19 hores
davant la Subdelegació del Govern
(Av. Marquès de l’Argentera – Plaça Pla de Palau)


El 10 de desembre de 2009, es celebra el 61è aniversari de l'aprovació de la Declaració Universal dels Drets Humans, per aquesta raó i en motiu dels últims esdeveniments amb Aminetu Haidar, els recents esdeveniments centrats en l’agreujament de la repressió i empresonaments dels activistes sahrauís defensors de drets humans a les zones ocupades i les violacions sistemàtiques dels DD.HH per part del Marroc es convoca una gran concentració a favor de la llibertat del poble sahrauí.

Concentració de suport a Aminetu Haidar davant la Delegació del Govern a Barcelona

L’Acaps Wilaia Alt Penedès va participar dilluns 7 de desembre, a la concentració de suport a Aminetu Haidar, que va tenir lloc davant la Delegació del Govern a Barcelona a les 19h.

Prop d’unes 300 persones amb banderes sahrauís i pancartes amb fotos de l’Aminatu Haidar, van participar a la concentració per donar suport immediat i pacífic a l’activista sahrauí, després de 22 dies de vaga de fam a l’aeroport de Lanzarote.

Aminatu Haidar es troba en vaga de fam després que fos expulsada de l’Aiun i l’obligada a agafar un avió de retorn a Lanzarote. Marroc li va retirar el seu pasaport perquè l’activista sahrauí es va negar a escriure a la fitxa de control policial de l’aeroport que la seva nacionalitat era marroquí.

Amb la pancarta “Aminetu Haidar, et volem a casa amb els teus, al Sàhara Occidental” presidint la concentració, els manifestants van demanar que Aminetu Haidar pugui tornar al Sàhara Occidental i que es solucioni ràpidament la greu situació que pateix l’activista sahrauí, que sols demana el retorn al seu país, el Sahara Occidental, sense condicions prèvies i cumplint la legislació internacional.

Durant la concentració, els manifestants també van demanar la dimissió de Moratinos i van denunciar el posicionalment del Govern Espanyol, que ha de resoldre urgentment la situación "greu i límit" de la activista saharaui amb l’autorització immediata del retorn d’Aminetu Haidar a l’Aiun i ha d’exigir immediatament al Marroc que respecti els drets humans al Sàhara Occidental.

Fotos de la concentració

Ver toda la información publicada en SAHARA RESISTE

Fuente: ACAPS Wilaya Alt Penedès (blog)

No hay comentarios: