martes, 14 de julio de 2009

Una gran festa solidària reuneix infants sahrauís i famílies catalanes a Sant Adrià del Besòs


ACAPS Wilaya Alt Penedès
13 de juliol de 2009


Els infants sahrauís acollits a l’Alt Penedès van participat a la Festa Central del Projecte de Vacances en Pau que es va fer a Sant Adrià del Besòs, després de la manifestació de Barcelona. Aquesta Festa va tenir un caràcter lúdic, festiu i de convivència entre tots els infants que han vingut a Catalunya i les famílies que els han acollit i el moviment català solidari el poble sahrauí. Va ser una festa oberta a tothom amb l’objectiu de donar la benvinguda als infants sahrauís i agrair la solidaritat de les famílies que els acullen.

Al llarg de la festa hi va haver jocs i tallers per tots els infants, inflables, l'actuació d'un grup d'animació infantil que va fer ballar a grans i petits i una gran festa de l'escuma amb música sahrauí.

Els infants sahrauís van ser els principals protagonistes, però també va ser una festa de sensibilització i reivindicativa. Va ser un nou marc per reclamar el dret d’autodeterminació del poble sahrauí i denunciar l’ocupació del Marroc del Sàhara Occidental, la vulneració dels drets humans en el Sàhara ocupat, la inhibició de l’Estat espanyol i de la Comunitat Internacional davant les repetides resolucions de l’ONU que reconeixen el dret d’autodeterminació del poble sahrauí.

Els infants sahrauís ens han recordant que hem de ser políticament intransigents, perseverants i contundents per tal que es desbloquegi el procés de pau i es trobi una solució justa i duradora al conflicte en que fa més de 33 anys que viu aquest Poble.

Fotogaleria de la Festa Central a St Adrià del Besós:
http://picasaweb.google.es/ACAPS.WAP/FESTA

+ información en SAHARA RESISTE:
*
Vacaciones en Paz 2009. Catalunya se manifiesta por la Paz y la Libertad del Pueblo Saharaui
*
Manifestaciones del programa 'Vacaciones en Paz'. Sevilla celebró la XIV Marcha por la Paz 2009 y el Concierto en la Torre del Oro
*
Concentración de Las Palmas en favor del pueblo saharaui y recibimiento de los niños de Vacaciones en Paz
*
Más de mil personas se manifiestan en Santa Cruz de Tenerife 'para evitar una guerra en el Sahara'
*
Sábado 11 de julio, Canarias. Manifestaciones para evitar la guerra en el Sáhara
*
Agenda de manifestaciones solidarias con el Pueblo Saharaui, del 11 al 18 de julio
*
Programa Vacaciones en Paz 2009. Manifestaciones solidarias con el Pueblo Saharaui. Del 11 al 18 de julio
*
12 de juliol, Catalunya. Marxa per la Pau i la Llibertat del Poble Sahrauí i Festa central d'acollida de nenes i nens sahrauís

Fuente: ACAPS Wilaya Alt Penedès (blog)

1 comentario:

Anónimo dijo...

kar sem iskal, hvala