miércoles, 2 de julio de 2008

10 de juliol, Vilafranca del Penedès. Xerrada sobre "Els Drets Humans al Sàhara Occidental"


ACAPS Wilaya Alt Penedès
29 de juny de 2008


Vilafranca acollirà una xerrada sobre "Els Drets Humans al Sàhara Occidental", amb la participació de Mah Yahdid, de la Delegació del Front Polisario a Catalunya, Toni Guirao, de l'ACAPS – Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí-, i Cristina Navarro, jurista i membre de la Missió d'Observació dels judicis contra polítics sahrauís. L'acte es farà el proper 10 de juliol, a les 19'30h, a l'Escorxador, i ha estat organitzat per l'ACAPS Wilaya Alt Penedès, conjuntament amb Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Candidatura d'Unitat Popular (CUP), ERC, PSC i CiU.

La xerrada ens acostarà a la situació en què es troba la població civil sahrauí dels territoris ocupats del Sàhara Occidental, que sofreix la repressió i la violència de les forces d'ocupació marroquines.

La persecució es manifesta amb violència contra manifestants pacífics, contra els defensors dels drets humans, juristes o observadors internacionals. Les forces d'ocupació marroquines practiquen la violència sistemàtica per tal de silenciar i impermeabilitzar la informació sobre la repressió, la tortura, els judicis sumaríssims, la intifada i la injustícia que pateix el poble sahrauí. La garantia del respecte dels drets humans al Sàhara Occidental ocupat pel Marrcoc és nul·la i cal que l'ONU, la comunitat internacional i el Govern espanyol protegeixin els drets fonamentals de la població sahrauí, exigeixin el compliment de la legalitat internacional i la celebració del referèndum d'autoderminació en què el poble sahrauí decideixi lliurament el seu destí, com també per a tots els pobles oprimits.

ACAPS Wilaya Alt Penedès
c/ Escorxador, 19-21
08720 Vilafranca del Penedès
Tel. contacte: 699056215
http://acaps-wap.blogspot.com/

Fuente: ACAPS Wilaya Alt Penedès

NO OLVIDES DEJAR TU FIRMA Y REENVÍALO A TUS CONTACTOS:

No hay comentarios: