viernes, 6 de julio de 2007

La wilaya de Les Illes Balears contra la tortura y la vulneración sistemática de los derechos humanos en el Sáhara ocupado

El martes 26 de junio, l@s compañer@s de la Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears también se manifestaron. Esta es la noticia publicada en su nuevo blog, un espacio de la red de wilayas saharauis muy bonito e interesante que merece la pena visitar.


DIA INTERNACIONAL CONTRA LA TORTURA
Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears
27-06-2007


Ahir dimarts, 26 de juny, amb motiu del Dia Internacional contra la Tortura, va tenir lloc una concentració a la plaça de Cort convocada per l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears. La intenció de l’acte era alertar, una vegada més, sobre la vulneració sistemàtica dels drets humans que pateixen els territoris ocupats del Sàhara per part del govern del Marroc. Els assistents denunciaren la pràctica de la tortura contra homes i dones i fins i tot contra menors. Tota la població, a més dels estudiants sahrauís a les universitats marroquines, es troba en una situació de màxima vulnerabilitat. L’escriptora Antònia Vicens va llegir un manifest que recollia els testimonis de diverses persones, entre elles defensors dels drets humans, que relaten el tracte vexatori i inhumà que han patit i la persecució a què es troben sotmesos.

Fuente: Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears

No hay comentarios: