sábado, 7 de julio de 2007

Diumenge, 15 de juliol, Barcelona. GRAN MANIFESTACIÓ DE SUPORT AL POBLE SAHRAUÍ


GRAN MANIFESTACIÓ DE SUPORT AL POBLE SAHRAUÍ
Diumenge, 15 de juliol, a les 10.30 hores, cruïlla Rda Sant Pere amb Passeig de Gràcia (davant El Corte Inglés).
El recorregut de la manifestació serà per Via Laietana fins a Plaça Palau, davant de la Subdelegació de Govern, on a les 12.00 hores, es llegirà un manifest. Acte seguit ens dirigirem al Parc Can Boixeras de l’Hospitalet de Llobregat per la festa central. Mtro linea 1-estacio Just Oliveras .

Participen :
Terres de l’Ebre amb el Poble Saharuí (TEPS) - Lembarki (Palafrugell) - Sant Martí amb el Sàhara - Associació d’Amics del Sàhara de les Terres de Ponent (AASTP) - - Lloret amb el Sàhara - Cornellà amb el Poble Sahrauí - Famílies Acollidores d’infants Sahrauís de Blanes - Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí (ACAPS) - Pirineus amb el Sàhara - Associació d’Amics del Poble Sahrauí Hammada (Tarragona) - Associació de Famílies Solidaries amb nens Saharauis d’Hospitalet de Llobregat - Camins Solidaris de Sant Joan Despí - Sabadell Acull Infants Sahrauís - Associació Solidaria Malgrat amb el Sàhara - Plataforma Cívica Molins de Rei amb el Sàhara - Sant Cugat amb el Poble Sahrauí - Yalah, Solidaris amb el POBLE Sahrauí. Sant Adrià de Besòs- Arenys de munt amb el sahara- Plataforma de ajuda al sahara de Castelldefels- Xiroi Anoia- Familias acollidoras de nens Saharauis de BLANES, Baix penedes Amb EL SAHARA


Convocatòria Manifestació 15 de juliol 2007

"LLIBERTAT PEL POBLE SAHRAUÍ"

Barcelona, 3 de juliol de 2007

Estimats

Un any més els nostres infants sahrauís han estat acollits per famílies catalanes i podran gaudir durant els mesos d’estiu d’un entorn totalment diferent al que viuen durant la resta de l’any en els camps de refugiats a d’inhòspit desert d’Alger.

El poble sahrauí, només tenim que paraules d’agraïment per l’acolliment que el poble de Catalunya dispensa als nostres fills. Tant perquè és una oportunitat única per veure i viure moltes coses que fins ara només coneixen en els llibres escolars (rius, muntanyes, el mar, ...etc), per la possibilitat que tenen de rebre una atenció mèdica i una alimentació equilibrada, però també perquè ens permet donar a conèixer la dramàtica situació en que el nostre Poble viu des de fa més 30 anys.

Coincidint amb l’estada dels infants a Catalunya, i considerant que són els millors ambaixadors del nostre país, aquesta delegació acompanyada pel moviment solidari a Catalunya ha organitzat una manifestació per reivindicar el Dret a l´Autodeterminació i Independència del Poble Sahrauí, que haurà de permetre que aquests infants i llurs famílies puguin retornar a la seva terra i puguin viure en pau i llibertat.

Enguany, la nostra mobilització adquireix una especial rellevància, coincidint amb l’inici de les converses entre el Front Polisari i el Marroc a Nova York en el marc de la petició que la resolució 1754, de les Nacions Unides, va fer de que les dues parts entaulessin negociacions de bona fe sense condicions prèvies, tenint en compte els fets dels últims mesos i amb la mirada posada a aconseguir una solució política justa, duradora i mútuament acceptable que els condueixi a la lliure determinació del Poble Sahrauí del Sàhara Occidental.

La greu situació en que es viu als campaments de refugiats des de fa més de 30 anys, junt amb el permanent estat de setge al que es veu sotmès el territori del Sàhara Occidental, on la ciutadania sahrauí indefensa està exposada de forma quotidiana a flagrants violacions dels seus drets més elementals fa que sigui necessari i urgent un missatge fort i clar per demanar la implicació activa del Govern Espanyol en la immediata aplicació del Pla de Pau per a la Lliure Autodeterminació del Sàhara Occidental.

Per tot això, el proper diumenge 15 de juliol, els infants sahrauís, les famílies acollidores, el moviment solidari, membres d’organitzacions polítiques, sindicats, sahrauís residents a Catalunya i representants institucionals ens manifestarem a Barcelona.

Aprofitem l’avinentesa per a convidar-lo a encapçalar la marxa, en uns moments en què el poble sahrauí ens necessita a tots i a totes, més que mai. Per a nosaltres seria molt important poder comptar amb la seva inestimable presència.

Cordialment,

Emboirik Ahmed Abdelahi
Delegat Front Polisari a Catalunya


Fuentes:
*Delegación Saharaui en Catalunya
*COMITÈ CATALÀ AMINETU HAIDAR
*ACAPS - Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí

No hay comentarios: