martes, 10 de marzo de 2009

SÀHARA A L’IES GALLECS


Projecte Tibsima Mollet Sàhara per a Infants Sahrauís Discapacitats
4 de març de 2009


SÀHARA A L’IES GALLECS

El darrer dimarts a les 10, començava a l’IES Gallecs de Mollet, la taula col·loqui i la projecció de l’audiovisual “Sàhara :història d’una traïció”. La presentació de l’acte va ser a càrrec d’el cap d’estudis del departament de Serveis Socioculturals i a la Comunitat de l’IES Gallecs Emili Aguado.

La taula estava formada per: Oualad Moussa delegar del POLISARIO a Catalunya, Núria Salamé presidenta d’ACAPS de Catalunya i Francesc Verdugo president de Projecte Tibsima Mollet Sàhara.Les imatges projectades recollien de forma resumida però molt entenedora en la primera part, com sobreviuen més de 200,000 mil sahrauís diariament en els caps de refugiats situats al desert d’Algèria. Com aprofiten l’energia solar, com els suministren l’aigua potable inexistent en la zona, o com els arriva els gas per cuinar.També l’existència dels tancats amb les cabres , bens i camells (carn i llet).Els prop de 100 joves estudiants d’Integració Social, d’Educació Infantil i de Batxillerat van poder coneixer per les imatges i per les explicacions dels participantns a la taula, com són les llars dels habitanta devla zona,com són les escoles (madrasses) i les llars d’infants (Tarbies) El bó i el dolent de la sorra que provoca a molts habitants asma.També es mostraven les instal•lacions sanitàries de l’Hospital de Rabouni.

La part final de l’audiovisual es va centrar en la vida cotidiana i en el treball desenvolupat en el Centre d’Educació i d’Integració per nois i noies discapacitats de la wilaia de Smara, en la que trella directament Projecte Tibsima Mollet Sàhara.

En aquest punt Verdugo va exposar els objectius del projecte , aprofitant per presentar el grup de 4 estudiants de l’ES. Estudiants d’Integració Social amb el qui viatjarà el proper dia 7 d’Abril per coneixer i treballar en el projecte amb els nois i noies del Centre de Smara i que servirà per desenvolupar el seu treball de final de carrera.

+ información en SAHARA RESISTE: 3 de març, Mollet del Vallès. Taula col·loqui: 'Sàhara: història d'una traïció'

Fuentes:
*Projecte Tibsima Mollet Sàhara per a Infants Sahrauís Discapacitats
*Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS)
*ACAPS Wilaya Alt Penedès

NO OLVIDES DEJAR TU FIRMA Y REENVÍALO A TUS CONTACTOS:

No hay comentarios: