jueves, 26 de febrero de 2009

3 de març, Mollet del Vallès. Taula col·loqui: 'Sàhara: història d'una traïció'

Clica el cartel para ampliarlo

Projecte Tibsima Mollet Sàhara per a Infants Sahrauís Discapacitats
25 de febrero de 2009

SÀHARA: HISTÒRIA D’UNA TRAÏCIÓ

Amb aquest títol es presenta el proper dimarts dia 3 de Març a les 10 del matí una taula col·loqui i l’audiovisual amb el mateix nom a l’IES Gallecs de Mollet.

Participen en aquest acte: Oualad Moussa, delegat del Frente Polisario a Catalunya, Núria Salamé, presidenta d’ACAPS i Francesc Verdugo, president de Projecte Tibsima Mollet Sàhara per a Infants Sahrauís Discapacitats.


La presentació serà a càrrec d’Emili Aguado, cap d’estudis del departament de Serveis Socioculturals i a la Comunitat de l’esmentat centre.

Aquest acte que l’organitza aquest departament de l’IES Gallecs i en el que hi col·labora Tibsima, va dirigit a un públic de joves estudiants d’Integració Social i d’Educació Infantil així a com a estudiante de Batxillerat del centre.

Cal dir que cinc dels estudiants d’Integració Social acompanyaràn a Francesc Verdugo en el proper viatge d’Abril als campaments de refugiats sahrauís per coneixer i treballar sobre el terreny i tenir coneixement de primera ma dels problemes de la població del centre d’Educació i d’Integració per a nois i noies discapacitats de la wilaya de Smara.

Sobre aquesta experiència i els coneixements adquirits en l’observació del comportament i activitat diaria dels nois i noies del centre, basaràn el seu treball obligatori de final de carrera, que es complementarà amb visites a alguna escola de primaria (madrasses), escola bressol (Tarbies), Centre de minusvàlids civils i militars per les mines antipersona, Centres de Formació de la Dona, museu de la guerra, Hospital de Rabouni.....una visió que forma part de la relitat actual de la fracció de la societat sahrauí: la que pateix exili forçós fa ja 34 anys.

Fuentes:
*Projecte Tibsima Mollet Sàhara per a Infants Sahrauís Discapacitats
*Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS)
*ACAPS Wilaya Alt Penedès

NO OLVIDES DEJAR TU FIRMA Y REENVÍALO A TUS CONTACTOS:

No hay comentarios: