martes, 4 de noviembre de 2008

Una exposició sobre els infants sahrauís refugiats a la biblioteca Ramon Bosch de Noya


ACAPS Wilaya Alt Penedès
3 de novembre de 2008

La Regidoria de Cooperació de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia ha programat del 10 al 22 de novembre a la Biblioteca Ramon Bosch de Noya l'exposició Sahrauís: Víctimes d'un conflicte, una mostra fotogràfica que reflecteix els sentiments i l'esperança dels infants sahrauís, l'exili i la vida quotidiana als campaments de refugiats de Tindouf (Algèria).

Les fotografies van acompanyades d'un peu amb textos extrets de poemes i de la tradició oral sahrauí. Set plafons completen l'exposició amb textos que, en català i "hassania", pretenen mitjançant una salutació, una dita popular, una poesia, un conte infantil… apropar-nos a la vida diària dels campaments de refugiats. Els infants es mostren en tota la seva plenitud, la felicitat de la innocència, l'adaptació a l'adversitat. El treball és el resultat fotogràfic de l'experiència de joves del MIV i de l'ACAPS Wilaya Alt Penedès, que van participar l'any 2006 en un projecte solidari i d'intercanvi juvenil.

Els infants són les primeres víctimes dels conflictes. El Sàhara Occidental és ocupat il·legalment pel Marroc des de fa 33 anys, provocant un gran èxode de quasi 200.000 sahrauís als campaments de refugiats del desert de la hamada, Tindouf (Algèria). Al territori del Sàhara Occidental ocupat, el Marroc hi explota les riqueses naturals i la població sahrauí pateix una dura repressió i la vulneració sistemàtica dels drets humans.

Les condicions de vida de la població sahrauí i especialment dels infants als campaments de refugiats són extremadament dures, amb moltes mancances pel que fa a les necessitats més bàsiques.

Aquesta exposició complementa la presentació dels projectes de cooperació de les entitats locals que formen part del Consell de Cooperació, que tindrà lloc el dimecres 12 de novembre a les 8 del vespre a la mateixa Biblioteca.

Fuente: ACAPS Wilaya Alt Penedès

NO OLVIDES DEJAR TU FIRMA Y REENVÍALO A TUS CONTACTOS:PARTICIPA:

No hay comentarios: