viernes, 9 de enero de 2009

14 de gener, Vilafranca del Penedès. Xerrada sobre l'experiència de conviure amb combatents sahrauís

ACAPS Wilaya Alt Penedès
9 de gener de 2009


Xerrada sobre l'experiència de conviure amb combatents sahrauís

Leonardo Urrutia Segura parlarà sobre l'experiència de conviure amb una unitat de combatents sahrauís, junt amb el metge Josep Cisteró Bahima, als anys vuitanta. L'acte es farà el proper dimecres, 14 de gener, a les 20h, a l'Escorxador, organitzat per l'ACAPS Wilaya Alt Penedès, en el marc de les Festes de Sant Raimon.

El conferenciant va recórrer i creuar gran part del Sàhara Occidental, amb el Front Polisario, assistint a petites operacions de combat, bombardeigs amb morters sobre posicions marroquines, arribant fins a l'oceà Atlàntic. Va ser testimoni directe de les conseqüències de combats, fotografiant soldats, tancs, vehicles blindats marroquins... de la desfeta de les forces armades del Regne del Marroc, de Hassan II, a Mahbes, a Elboirat o a Zak. De l'experiència al desert i de la convivència amb el Front Polisario va publicar reportatges periodístics i va publicar el llibre "Sahara: deu anys de guerra".

Leonardo Urrutia reflexionarà sobre el conflicte del Sàhara Occidental, que fa més de 33 anys que dura, amb diverses resolucions de l'ONU a favor de la celebració d'un referèndum d'autodeterminació i sobre l'incompliment i l'obstaculització de la legalitat internacional per part del Marroc. Però també parlarà sobre el poble sahrauí, la seva capacitat d'organització i de resistència, sobre un poble que mai ha esta vençut militarment ni política. Finalment repassarà l'actitud dels governs espanyol i català, com les recents declaracions de José Luís Rodríguez Zapatero a favor de les tesis promarroquines o sobre el nomenament de Mohammed Chaib, diputat del PSC-CpC al Parlament de Catalunya, com a membre del Consell de la Comunitat Marroquina a l'Estranger, òrgan recentment creat per assessorar el rei Mohamed VI.

+ información en SAHARA RESISTE:
*
La viñeta del caso Mohammed Chaib
*
La triple condición de Mohamed Chaib. El caso de un diputado del PSC en el Parlament de Catalunya al servicio de su Majestad el Rey de... Marruecos
*
El caso de un diputado del Parlamento de Catalunya, del PSC-CpC, bufón del rey genocida de Marruecos
*
Mohamed VI destituye al 'número dos' de su diplomacia por obtener la nacionalidad española. Mohamed Chaib, diputado del PSC, está entre sus asesores

Fuente: ACAPS Wilaya Alt Penedès

NO OLVIDES DEJAR TU FIRMA Y REENVÍALO A TUS CONTACTOS:

No hay comentarios: