miércoles, 23 de diciembre de 2009

Concentracions de suport a Aminetu Haidar a Calafell i El Vendrell. L’Ajuntament de Vilafranca dóna suport als defensors de drets humans sahrauís


Baix Penedès amb el Sàhara
22 de desembre de 2009


EL VENDRELL i CALAFELL. Concentracions de Suport a Aminetu Haidar

En resposta a la convocatòria de l'Associació Baix Penedès amb el Sàhara, el passat disabte 19 de desembre, unes 30 persones es van reunir davant l'Ajuntament d'El Vendrell i davant les dependències municipals de la platja de Calafell per dur a terme la lectura d'un Manifest de suport a Aminatu Haidar i les seves reivindicacions com a sahrauí. El fet que Aminatu finalment hagués pogut tornar a casa seva a l'Al-Aaiun el passat dia 17, pot conduir a pensar que el seu problema i els dels sahrauís quedava resolt i que per tant, la convocatòria perdia sentit.

Lluny d'això, la situació del poble sahrauí i les seves reivindicacions davant la comunitat internacional continuen i ara més que mai. Cal dir que des que Aminatu ha arribat al Sàhara Occidental es troba sota arrest domiciliari, casa seva està rodejada per la polícia marroquí per evitar que rebi visites. Han prohibit que la visiti el metge que la va vigilar durant la vaga de fam, als periodistes espanyols que es troben a la zona per donar cobertura al tema no els deixen entrevistar ningú.
Els sahrauís de la zona ocupada que continuen manifestant les seves reivindicacions, només reben pallises, detencions i tortures per part de la policia.

Així doncs, la lluita dels sahrauís continua, i des de les associacions solidàries amb aquest poble seguim donant-los suport.

Us adjuntem el Manifest que es va llegir dissabte i el full informatiu que vam repartir.

I agraïm la presència i suport de tots els que ens vau acompanyar en aquest acte de suport al Poble Sahrauí.

Atentament,

BAIX PENEDÈS AMB EL SÀHARA

MANIFEST “BAIX PENEDÈS AMB EL SÀHARA”
19 de desembre de 2009


Havíem decidit de fer aquesta concentració per donar suport a AMINETU HAIDAR que ha estat en vaga de fam durant 33 dies.
Finalment la nit de dijous a divendres s’ha produït l’espera’t trasllat d’AMINETU a casa seva.

Per això avui estem de festa, tenim un motiu de celebració. Però la lluita continua, i nosaltres estem amb ella i amb el seu poble.

I el cas d’aquest dona valenta és una evident mostra de la repressió que significa ser un ciutadà de segona en la seva pròpia terra.

AMINETU s’ha convertit en un símbol universal de la lluita dels éssers humans per la seva dignitat.

Ella està sofrint perquè el poble sahrauí recuperi la seva llibertat, perquè la població sahrauí refugiada a Tinduf pugui tornar a la seva terra i perquè la comunitat sahrauí, que viu en els territoris ocupats, es vegi lliure de la violència, engarjolaments i tortures a les que els sotmeten les forces d’ocupació marroquines, especialment la situació dels 7 activistes sahrauís detinguts el passat 8 d’octubre i desapareguts en les presons marroquines i que viuen sota l’amenaça d’un “consell de guerra” militar, vulnerant tota la legislació internacional.

AMINETU ha estat víctima de la cooperació necessària de dos estats, però no han pogut trencar la seva voluntat, ni la seva dignitat. Dignitat donada al seu poble i al món sencer perquè puguem preservar l’esperança de llibertat i justícia.

De totes maneres, la lluita d’AMINETU HAIDAR i el poble sahrauí contínua. Aquests darrers 33 dies de vaga de fam han tornat a posar a la llum pública l’existència d’un conflicte no resolt. Personificat en una dona heroica, encara que afecta d’una manera directa al poble espanyol i en especial als seus dirigents.

La situació està empitjorant any rere any. El procés de pau està bloquejat i això afecta especialment als més dèbils, dones, nens i ancians. Hi ha 200.000 persones que van ser espanyoles i abandonades en el desert, ara ja fa 34 anys.

És urgent que la ciutadania ajudi a tornar la llibertat al poble sahrauí. Per això demanem al govern de l’estat espanyol que reconeix-hi l’estatus diplomàtic del FRENTE POLISARIO.

No volem deixar d’esmentar les importants resolucions de les NACIONS UNIDES, del Parlament espanyol, així com l’intent del Parlament Europeu per reconèixer el dret a l’autodeterminació del poble sahrauí, que és l’única via per resoldre el conflicte que dura 34 anys. Exigim el compliment d’aquestes resolucions.
Volem mostrar el nostre suport a tot el moviment solidari català amb el Sàhara i a totes aquelles persones, partits i institucions, que han lluitat durant aquets darrers dies convocant mobilitzacions ciutadanes per aconseguir pel retorn d’Aminetu a casa seva.

Mai, fins avui no s’havia donat la coincidència unitària de col·lectius tant diversos, amb les seves diferències i plantejaments, per aconseguir un fi comú.

Nosaltres com AMICS DEL POBLE SAHRAUÍ ens agradaria que això no quedés en l’oblit, i que deixi lamentablement de ser notícia, perquè la veritable notícia no és la vaga de fam sinó la injustícia que dia a dia viu el poble sahrauí.

Gràcies Aminetu,

El que has aconseguit és el que mai ha aconseguit ningú pels drets humans al Sàhara i la llibertat del teu poble

BAIX PENEDÈS AMB EL SAHARA dóna les gràcies a tots vosaltres per la vostra presencia i solidaritat.

Us informem, que demà diumenge a TV3, al programa 30 minuts, es farà un reportatge sobre la vida d’AMINETU i la seva lluita i que podeu veure a:

www.tv3.cat/videos/2003459

ACAPS Wilaya Alt Penedès
23 de desembre de 2009

L’Ajuntament de Vilafranca dóna suport als defensors de drets humans sahrauís


El Ple municipal de l’Ajuntament de Vilafranca, celebrat el 22 de desembre, ha aprovat per unanimitat (CUP, ICV-EUiA, ERC, PP, PSC i CiU) una moció de suport als defensors dels drets humans sahrauís i al procés d’autodeterminació del Sàhara Occidental. La moció la va presentar la CUP, però ICV-EUiA, ERC, CiU i PSC van demanar també d’encapçalar-la. Membres de l’ACAPS Wilaia Alt Penedès van fer un seguiment de la moció.

Si bé la proposta de moció era de suport a Aminetu Haidar, durant la seva vaga de fam, el retorn de l’activista sahrauí a l’Aaiun, ha fet que la moció se centrés en el conflicte del Sàhara Occidental, al dret a l’autodeterminació, als drets humans als territoris ocupats i a l’alliberament dels activistes sahrauís detinguts.

En la defensa de la moció, s’ha destacat la lluita per la dignitat que ha dut a terme Aminetu Haidar, un triomf dels drets humans i de la legalitat internacional. Aminetu Haidar ha posat en primera plana el conflicte oblidat del Sàhara Occidental. Però també ha mostrat la veritable cara del Marroc, ha evidenciat les gran violacions dels drets humans que les forces d’ocupació marroquines cometen al Sàhara Occidental.

És va lamentar del paper del govern de l’Estat espanyol en la resolució del conflicte d’Aminetu Haidar. Es va criticar el comunicat oficial del Govern espanyol, que afirmava que “valoren les actituds democràtiques del Marroc”, quan hi ha una llista molt llarga de presos polítics i defensors de drets humans sahrauís empresonats. També els portaveus es preguntaven sobre quin preu ha pagat el Govern espanyol al Marroc.

Per aquest motiu, la moció de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès va recollir la inquietud pel destí de set sahrauís defensors de drets humans detinguts a començaments d’octubre. Les autoritats marroquines els van detenir al seu retorn dels campaments de refugiats de Tindouf. Els set s'enfronten a un tribunal militar amb càrrecs contra la seguretat i la integritat territorial del Marroc. Podrien ser condemnats a mort, si se'ls declarés culpables.

L’Ajuntament de Vilafranca, amb la moció aprovada insta el govern espanyol perquè demani l'alliberament dels set detinguts de Casablanca i la respectiva retirada de càrrecs. També insta a les Nacions Unides a realitzar una investigació rigorosa respecte els fets de les detencions de Casablanca, així com a reforçar la seva capacitat d’acció en quant a garantir els drets humans a la zona. Finalment, reitera el compromís de l’Ajuntament de Vilafranca amb el respecte pels drets humans d’acord amb les normes del dret internacional derivades del pacte Internacional de drets civils i polítics i d’acord amb la resolució 1871 del Consell de Seguretat de l’ONU, així com insta a la celebració del referèndum d’autodeterminació del Sàhara Occidental tal i com determinen les Nacions Unides. La moció acabava amb un “Visca el Sàhara lliure!!!”.

23 de desembre de 2009

Ver toda la información publicada en SAHARA RESISTE

Fuentes:
*Baix Penedès amb el Sàhara
*ACAPS Wilaya Alt Penedès (blog)

No hay comentarios: