martes, 10 de febrero de 2009

25 de febrer, Barcelona. LA MATERNITAT D'ELNA, funció de teatre solidària amb el Sàhara

Pincha la imagen para ampliarla

Montbui Solidari ACAPS Anoia
9 de febrer de 2009


Desde el 5 de febrer fins al 8 de març s’està representant al Club Capitol de Barcelona l’obra de Teatre la MATERNITAT D’ELNA.

La recaudació de la funció del dia 25 de febrer es destinarà per ajudar als camps de refugiats Saharauis, en concret per donar suport als projectes que realitza l’entitat montbuienca MONTBUI SOLIDARI ACAPS ANOIA als camps de refugiats.

L'obre de teatre es un espectacle basat en el llibre d’ Assumpata Montell interpretat per l’actriu i cantant Rosa Galindo acompanyada al piano per Luc Olivier Sánchez, amb dramaturgia de Pablo Ley i direcció de Josep Galindo.

La Maternitat D´Elna ens parla d'uns fets històrics que tenen lloc al final dela Guerra Civil. A mesura que l'exèrcit republicà es retira davant l'última embranzida de l'exèrcit franquista, comença l'exili de centenars de milers de persones. El moment més greu es produïx al gener de 1939, quan gairebé mig milió de persones van fugir a França. És així com comença, per a molts, el drama de l'exili, inhumana tragèdia col·lectiva que s'evidencia en els camps de concentració francesos com el de Argelers.

La Maternitat D´Elna (institució impulsada pels moviments socials suïssos que van aportar diners, menjar i equipaments) parla del que va ser capaç de fer una persona molt jove, Elisabeth Eidenbenz, per salvar a les dones embarassades de sofrir el part en les pèssimes condiciones higièniques,alimentàries i de salut dels camps de refugiats francesos.

Poques vegades es pot parlar d'una forma tan directa i clara del que és un veritable cant a l'esperança. L'esperança en la humanitat i en elfutur de la humanitat representat en uns nounats innocents en una circumstàncies terribles. L'esperança en la cooperació entre els homes.L'esperança en la supervivència de tot el món, sense especificació de sexe,nacionalitat, raça, ideologia o religió. L'esperança en la simple bondat de la gent. O, més senzillament, l'esperança.

Desde l’entitat volem agraïr personalment a tots els membres del grup de teatre i al Capitol per el recolçament obtingut.

US ESPEREM!!!!

Fuente: Montbui Solidari ACAPS Anoia

NO OLVIDES DEJAR TU FIRMA Y REENVÍALO A TUS CONTACTOS:

No hay comentarios: