viernes, 31 de octubre de 2008

ACAPS convoca a la Manifestació a Madrid per la llibertat i la independència del Poble Sahrauí i organitza autocars per desplaçar-se des de Catalunya


ACAPS Wilaya Alt Penedès
30 d'octubre de 2008

L’ACAPS convoca Manifestació a Madrid per la llibertat i la independència del Poble Sahrauí

L’ACAPS – Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí – participarà a la manifestació “Per la Llibertat i la Independència del Sàhara Occidental”, que es farà a Madrid, el proper dissabte 15 de novembre, conjuntament amb tot el moviment solidari amb el poble sahrauí de tot l’Estat espanyol i amb els artistes que han col•laborat a la campanya http://www.todosconelsahara.com/.

La convocatòria és per denunciar l’abandonament que des de fa 33 anys pateix el poble sahrauí, per exigir la independència del Sàhara Occidental i el respecte dels drets humans a les zones ocupades pel Marroc, contra la l’explotació de recursos naturals, de la inoperància de l’ONU i de la comunitat internacional, entre d’altres coses.

El conflicte del Sàhara Occidental és conseqüència d’una ocupació il•legal per la força del territori per part del Marroc, en un procés de descolonització no acabat. D’acord amb el dret internacional, el conflicte del Sàhara Occidental se solucionaria amb l’organització d’un referèndum d’autodeterminació, lliure, just i democràtic. Per aquest motiu, el moviment solidari amb el poble sahrauí denuncia enèrgicament l’actitud de l’Estat espanyol i la privilegiada relació que té amb la monarquia Alauita. Com a potència administradora, responsable política i jurídica de la tragèdia que pateix la població sahrauí, l’Estat espanyol ha de contribuir de manera honesta a la solució justa i definitiva del conflicte, que contrasta amb la venda de material militar al règim marroquí, vulnerant el codi de conducta sobre el comerç d’armes.

L’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí posa a disposició autocars per l'anada a Madrid el dia 14 de novembre, i per a la tornada a Barcelona el dia 15. Sortida de plaça de Sants, de Barcelona, a les 23h del dia 14 i tornada a les 23h del dia 15 aproximadament.

Les persones interessades, cal que facin arribar un correu electrònic a acapsbarcelona@gmail.com el nom i l'entitat. Per més informació, cal trucar al telèfon 607506353 en horari de 18h a 20h, o escriure al mateix correu.

+ información en SAHARA RESISTE: Mani 15 Nov 2008

Fuente: ACAPS Wilaya Alt Penedès

NO OLVIDES DEJAR TU FIRMA Y REENVÍALO A TUS CONTACTOS:PARTICIPA:

No hay comentarios: