sábado, 2 de junio de 2007

LA WILAYA NORUEGA RESISTE...

El Comitè Noruec de Suport al Sàhara planeja crear un moviment internacional semblant a l''antiapartheid'

VilaWeb - Diari Electrònic Independent - EuropaPress
Madrid, 29 de maig de 2007 (EUROPA PRESS)

El Comitè Noruec de Suport al Poble Sahrauí té la intenció de crear un moviment internacional de solidaritat amb el poble sahrauí semblant al moviment 'antiapartheid' que va permetre acabar amb el règim racista i establir una societat multiètnica a Sud-àfrica, segons ha declarat el president del Comitè, Ronny Hansen, citat per l'agència de premsa del Front Polisari, SPS.
"La repressió amb la qual les autoritats marroquines han reaccionat davant la intifada dels estudiants sahrauís a les universitats marroquines ha desmentit les afirmacions del Marroc sobre el seu respecte als drets humans", ha declarat Hansen.
Segons Hansen, molts noruecs "estan preocupats per la falta de respecte als drets del poble sahrauí". Per aquesta raó, ha assegurat, el Comitè té entre les seves intencions crear un ampli moviment de solidaritat amb el poble sahrauí similar al moviment internacional 'antiapartheid' de Sudàfrica.
El Comitè noruec, constituït el 1993 i un dels més actius d'Europa i del món a favor de la causa sahrauí, reuneix tant a individus i organitzacions com a "partits polítics de totes les tendències", segons el seu president.

Fuentes:
*Vilaweb
*EuropaPress

No hay comentarios: