miércoles, 2 de mayo de 2007

Exposició 'Els Drets Humans al Sàhara Occidental'

Muntatge produït pel 'Comitè Català Aminetu Haidar per l’alliberament dels pres@s polítics sahrauís'

L’excel·lent, alhora que colpidora exposició, ‘Els Drets Humans al Sàhara Occidental’, és un muntatge -produït pel Comitè Aminetu- que està a disposició de totes les entitats interessades en difondre’l al seu municipi, i que us recomanem. L’exposició, fàcilment transportable, consta de 44 fotografies tretes d’Internet i enviades des dels Territoris Ocupats, unes imatges sotmeses posteriorment a un laboriós procés tècnic per tal de millorar la seva qualitat.
A continuació us afegim un fragment del text de presentació de l’exposició:

‘Amb aquesta exposició de fotografies, el Comitè Català Aminetu Haidar per l’alliberament dels pres@s polítics sahrauís vol denunciar la situació en què viu el poble sahrauí al Sàhara Occidental ocupat per les forces colonials marroquines, però sobretot vol donar testimoni dels continuats abusos que pateixen els activistes polítics sahrauís, que sistemàticament pateixen la tortura de la policia ja sia en les comissaries o en les presons marroquines.
La població sahrauí, desprès de 31 anys d’ocupació, ja fa més d’un any que ha iniciat l’anomenada INTIFADA SAHRAUÍ, que no és més que la resistència pacífica de tot un poble, que l’únic que demana és que es respectin els seus drets individuals i com a nació.Aquesta exposició, doncs, és una petita mostra del que estan patint els sahrauís... i una petita mostra de la solidaritat del poble català envers els sahrauís, el nostre recolzament al procés d’AUTODETERMINACIÓ I INDEPENDÈNCIA del Sàhara Occidental’.

‘SAHARA-INTIFADAS' és un vídeo, també elaborat pel Comitè Català Aminetu Haidar, que recull totes les fotos de l’exposició 'Els Drets Humans al Sàhara Occidental'.
E-mail del Comitè Català Aminetu Haidar: sah_ahaidar@yahoo.es

No hay comentarios: