jueves, 16 de octubre de 2008

El president del Parlament de la RASD, Mahfud Alí Beiba, compareix al Parlament de Catalunya

Mahfud Alí Beiba, president del Parlament de la República Àrab Sahrauí Democràtica, va comparèixer davant la Comissió de Cooperació i Solidaritat de la Generalitat de Catalunya per explicar la situació política del Sàhara Occidental. L'acompanyaven Miquel Carrillo, president de l'Intergrup per la Pau i la Llibertat en el Sàhara, i Miquel Cartró de l'ACAPS Wilaya Alt Penedès, junt amb membres d'ONG del moviment solidari amb el poble sahrauí. Prèviament es va celebrar una entrevista privada entre Mahfud Alí i el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach.

Mahfud Alí va explicar el conflicte del Sàhara Occidental incidint que és un problema de descolonització responsabilitat de l'Estat espanyol i que per tant cal prioritzar una solució política. La situació política està en el punt inicial, no avança perquè no hi ha voluntat per part del Marroc de resoldre el conflicte a menys que els sahrauís renunciïn al seus drets a favor del Marroc. La sobirania marroquina sobre el Sàhara Occidental no està reconeguda per la legalitat internacional, que es favorable al poble sahrauí. Amb tot, el Marroc no cedirà per la seva voluntat perquè esta incrustat en una concepció medieval del procés.

El president del parlament sahrauí va afirmar que l'arma de la fam ha estat utilitzada per imposar condicions determinades. També va ressaltar que els refugiats reben ajuda humanitària, però que en certes ocasions aquesta ajuda ha estat utilitzada xantatjar i pressionar perquè els sahrauís renunciïn als seus drets.

Al Sàhara Occidental ocupat pel Marroc hi ha dos problemes preocupants: la repressió i la vulneració dels drets humans i l'explotació de la riquesa del territori que dóna 3.000M $ anuals de beneficis.

El president del parlament de la RASD va finalitzar afirmant que els sahrauís aposten per la força del dret, que guanyarà en el temps, mentre que el Marroc aposta pel dret a la força. La regió del Magreb està hipotecada per aquesta situació i el perill de la conflictivitat està present amb la frustració dels joves sahrauís davant de la passivitat de la comunitat internacional i dels països que es diuen democràtics.

9 d'octubre de 2008
Miquel Cartró
ACAPS Wilaya Alt Penedès

+ información en SAHARA RESISTE:
*
El president del Parlament del Sàhara Occidental compareix davant de la Comissió de Cooperació i Solidaritat del Parlament de Catalunya
*
Represión contra los saharauis en paro en Bojador

Fuente: ACAPS Wilaya Alt Penedès

NO OLVIDES DEJAR TU FIRMA Y REENVÍALO A TUS CONTACTOS:
PARTICIPA:

No hay comentarios: