miércoles, 16 de abril de 2014

La delegació catalana als territoris ocupats del Sàhara Occidental, retinguda a Alaiun per la policia marroquí



Comunicat de la delegació catalana d'observadors als territoris ocupats del Sàhara Occidental
15 d'abril de 2014

La delegació catalana, retinguda a Alaiun per la policia marroquí

La delegació catalana que està visitant els territoris ocupats del Sàhara Occidental ha estat retinguda en una casa aquesta tarda i se li ha impedit arribar a l’hotel mentre s’estava celebrant una manifestacióa favor del poble sahrauí pels carrers d’Alaiun.

Les forces de seguretat marroquí han impedit arribar a l’hotel a la delegació i han obligat contra la seva voluntat i fins i tot amb empentes i amenaces a membres de la delegació a quedar-se en una casa particular sense sortir-ne.

La delegació s’ha situat al terrat de la casa per intentar complir amb la seva tasca d’observació de la manifestació i ha estat sorpresa amb unes pedres que se’ls ha llançat presumptament a mans de la policia marroquí de paisà.

Al cap d’una estona, la delegació ha tornat a l’hotel, però ha estat sempre escortada i supervisada per la policia marroquí i en aquests moments es troba retinguda a l’hotel i sense poder-ne sortir.

Per tot plegat, la delegació catalana denuncia aquests fets així com que se’ls negui la tasca d’observació per la qual han vingut i constata i pot acreditar la vulneració dels drets de manifestació i d’expressió que ha ocorregut aquesta tarda per part de les forces de seguretat marroquines davant de la població sahrauí. Així mateix, denuncia les intervencions violentes per part de la policia contra els centenars de manifestants que participaven a la manifestació convocada per la coordinadora d’associacions sahrauís de drets humans per exigir el dret d’autodeterminació i la independència del Sàhara Occidental.

La delegació catalana està formada per les diputades Marta Vilalta (ERC) i Hortènsia Grau (ICV-EUiA), els regidors de Valls, Jordi Escoda (CUP), de Navàs, Josep Casafont (CUP), i de Caldes de Montbui, Isidre Pineda (ERC), que és també representant de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Catalans d’Amics del Pobla Sahrauí, i els màxims responsables de la Federació d’ACAPS (l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí), Núria Salamé i Miquel Cartró.

Vídeos de la repressió d'avui






Fuentes:
Delegació catalana als TTOO del Sàhara Occidental


No hay comentarios: