martes, 13 de enero de 2009

Manifestación pro Palestina e intimidación a partidarios del Sáhara libre


Nota de Sahara Resiste (actualización del 14-1-09)
Este comentario que hemos añadido actualizando la noticia, ha sido realizado en el blog de
ACAPS Wilaya Alt Penedès y narra otro episodio de insultos e intimidaciones protagonizado por marroquíes que asistieron a la manifestación de Barcelona. Los hechos van en la misma línea del comunicado de denuncia de ACAPS. En este caso, las personas asediadas fueron tres chicas jóvenes, dos de ellas saharauis, que llevaban una pancarta con el siguiente lema: "El Sahara Occidental con Palestina":

Hola companys!

Em dic Arantza Terrón i pertanyo a l’associació de L'Hospitalet de Ll. Entenc perfectament el que expliqueu en aquesta entrada perque a mi i a dues noies sahrauís ens va passar exactament el mateix. Dissabte vaig acudir a la manifestació, que va tenir lloc a Barcelona, contra l’operació militar israeliana. En ella em vaig afegir a dues joves sahrauís que portaven una pancarta, on es podia llegir: "El Sahara Occidental con Palestina". El transcurs de la marxa semblava tranquil fins que, a via Laietana, un home es va apropar a nosaltres i ens va preguntar: "¿Lleváis una bandera polisaria?". Des d’aquell instant fins a la finalització de la mateixa vam ser insultades, assetjades, acorralades i boicotejades per un col·lectiu promarroquí disposat a expulsar-nos de la manifestació a qualsevol preu. Únicament el recolzament i la complicitat de persones anònimes que es van afegir a la nostra defensa ens va permetre portar la pancarta fins a la pl. Sant Jaume dignament. Des d’aquestes línees, el meu sincer agraïment i reconeixement a aquestes persones i, per descontat, a la valentia de las dos joves sahrauís que es van enfrontar heroicament a la intolerància més implacable.

Salutacions solidàries!

Arantza Terrón

Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS)
12 de enero de 2009

Manifestación pro Palestina e intimidación a partidarios del Sáhara libre
(traducción al castellano del comunicado original en catalán)

La Asociación Catalana de Amigos del Pueblo Saharaui (ACAPS) como organización que trabaja por el reconocimiento de los derechos del pueblo saharaui, además de llevar a cabo programas de solidaridad y desarrollo, no puede ignorar la causa del pueblo palestino. En este sentido, queremos apoyar la lucha del pueblo palestino y a las organizaciones que, desde Catalunya, trabajan por el reconocimiento de este pueblo. Por este motivo convocamos y participamos en la manifestación organizada por la Plataforma Aturem la Guerra y otras redes de solidaridad con Palestina, el pasado sábado 10 de enero, por la tarde, en Barcelona. La manifestación fue un éxito rotundo de asistencia, con miles de participantes.

Pero una vez acabada la manifestación, ya de vuelta, un grupo de marroquíes arrancaron una bandera saharaui que llevaban un pequeño grupo de 5 personas, entre las que había Núira Salamé, presidenta de ACAPS, y otros miembros de la junta. La arrancaron del palo e intentaron romperla, pero la pudieron recuperar. Unos minutos más tarde, otro grupo de marroquíes, que debieron ver el incidente anterior, intimidaron e increparon al grupo, diciendo que eran unos manipuladores por llevar una bandera saharaui y, en medio de las discusiones que se generaron, unos cuantos acabaron gritando que el Sáhara es marroquí. Aparte de las respuestas individuales, se reaccionó gritando bien alto “Viva el Sáhara Libre” y “Viva Palestina Libre”.

Tal vez habrá que empezar a valorar con urgencia que, si el movimiento solidario con Palestina se plantea como estrategia principal de lucha el boicot a Israel y a los que le apoyan, ¿por qué, en cambio, el movimiento solidario con el pueblo saharaui debe continuar siendo tan comedido con Marruecos y con quienes le apoyan?

El correo electrónico que ha dirigido Mohammed Chaib a la ACAPS Wilaya Alt Penedès se podía prever y es preciso analizarlo con tranquilidad, de la misma manera que el incidente de intolerancia y de agresión contra los símbolos saharauis tampoco es casual y también es preciso estudiarlo. La estrategia de Marruecos contra el movimiento solidario con el pueblo saharaui, ¿hasta dónde piensa llegar, con qué soportes políticos locales y externos cuentan, quién les proporciona confianza y seguridad?

El Sáhara resiste y el movimiento solidario, ¡también!

Manifestació pro Palestina i intimidació a partidaris del Sàhara lliure

L’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí (ACAPS) com a organització que treballa pel reconeixement dels drets del poble sahrauí, a més de dur a terme programes de solidaritat i desenvolupament, no pot ignorar la causa del poble palestí. En aquest sentit, volem donar suport a la lluita del poble palestí i a les organitzacions que, des de Catalunya, treballen pel reconeixement d’aquest poble. Per aquest motiu vàrem convocar i participar en la manifestació organitzada per la Plataforma Aturem la Guerra i altres xarxes de solidaritat amb Palestina, el passat dissabte 10 de gener, a la tarda, a Barcelona. La manifestació va ser un èxit rotund d’assistència, amb milers de participants.

Però un cop acabada la manifestació, ja de tornada, un grup de marroquins van arrencar una bandera sahrauí que duien un petit grup de 5 persones, entre les quals hi havia Núira Salamé, presidenta d’ACAPS, i altres membres de la junta. La varen trencar del pal i van intentar estripar-la, però la van poder recuperar. Uns minuts més tard, un altre grup de marroquins, que deurien veure l'incident anterior, van intimidar i increpar el grup, dient que eren uns manipuladors per portar una bandera sahrauí i, en mig de les discussions que es van generar, uns quants van acabar cridant que el Sàhara és marroquí. A part de les respostes individuals es va reaccionar cridant ben alt “Visca el Sàhara Lliure” i “Visca Palestina Lliure”.

Potser caldrà començar a valorar amb urgència que, si el moviment solidari amb Palestina es planteja com a estratègia principal de lluita el boicot a Israel i als que els donen suport, ¿per què, en canvi, el moviment solidari amb el poble sahrauí ha de continuar sent tan mesurat amb el Marroc i amb els qui el donen suport?

El mail que ha dirigit Mohammed Chaib a l’ACAPS Wilaya Alt Penedès es podia preveure i cal analitzar-lo amb tranquil•litat, de la mateixa manera que l’incident d’intolerància i d’agressió contra els símbols sahrauís tampoc és casual i també cal estudiar-lo. L’estratègia del Marroc contra el moviment solidari amb el poble sahrauí, fins on pensa arribar, amb quins suports polítics locals i externs compten, qui els dóna confiança i seguretat?

El Sàhara resisteix i el moviment solidari, també!

+ información en SAHARA RESISTE:
*
Mohammed Chaib, diputado autonómico del PSC, acusa de fascista al movimiento solidario saharaui y amenaza con romper la convivencia en Catalunya
*
La viñeta del caso Mohammed Chaib
*
La triple condición de Mohamed Chaib. El caso de un diputado del PSC en el Parlament de Catalunya al servicio de su Majestad el Rey de... Marruecos
*
El caso de un diputado del Parlamento de Catalunya, del PSC-CpC, bufón del rey genocida de Marruecos
*
Mohamed VI destituye al 'número dos' de su diplomacia por obtener la nacionalidad española. Mohamed Chaib, diputado del PSC, está entre sus asesores

Fuentes:
*ACAPS Wilaya Alt Penedès
*ACAPS-Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí

NO OLVIDES DEJAR TU FIRMA Y REENVÍALO A TUS CONTACTOS:

No hay comentarios: