jueves, 12 de junio de 2008

L’ACAPS aposta per la solidaritat, la denúncia i la reivindicació


ACAPS-Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí

El passat dissabte, 31 de maig, es va dur a terme l’assemblea de l’ACAPS, Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí, referent de la solidaritat catalana amb el poble sahrauí, renovant la junta i establint nous objectius. Als 25 anys de la fundació d’ACAPS, compta amb 25 seccions esteses per Catalunya. L’assemblea aprova intensificar el suport als sahrauís repressaliats als territoris ocupats pel Marroc.

L’associació ha dedicat la majoria dels seus esforços a projectes solidaris dirigits als camps de refugiats. L’ACAPS ha destacat una ONG compromesa amb la reivindicació, la solidaritat i la cooperació amb el poble sahrauí i ha dut a terme projectes com els de Colònies per a infants sahrauís, Tarbies, la Caravana Solidària, en l’educació, en la salut o agermanaments, entre d’altres.

L’assemblea va analitzar la situació al Sàhara Occidental ocupat pel Marroc i va constatar i denunciar fins a quin punt el poble sahrauí és víctima de l’enduriment de la repressió i de la manca de garanties de respecte dels drets humans. Aquests situació ha propiciat l’aixecament popular sahrauí enfront de les forces d’ocupació, en una veritable intifada sahrauí, que el Marroc silencia. L’ACAPS entén que el conflicte del Sàhara és un problema polític i projecta una nova via més activista, solidària i de suport a la població del territoris ocupats. L’ACAPS, defensora dels drets del poble sahrauí, es farà portantveu dels represaliats del Sàhara Occidental ocupat, la seva veu a Catalunya, exigent a les institucions i reivindicativa i compromesa amb un poble, el sahrauí, que vol viure lliure i independent.

Finalment, l’assemblea de l’ACAPS va refermar el comprimís de continuar treballant amb la Delegació del Front Polisario, reconegut com a l’únic representant legítim del poble sahrauí, i la voluntat de treballar coordinadament amb altres associacions i entitats amb el mateix objectiu.

La nova junta de l’ACAPS està encapçalada per Núria Salamé, presidenta, i Antoni Guirao, vicepresident. També en formen part Cinta Moreso, secretària, Rosa Farrés, tresorera, i Txell Trias, Antònia Hernàndez i Miquel Cartró, com a vocals.

Mataró, 1 de juny de 2008

Fuente: ACAPS-Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí

NO OLVIDES DEJAR TU FIRMA Y REENVÍALO A TUS CONTACTOS:

No hay comentarios: