domingo, 18 de mayo de 2008

CiU cree que la Agencia Catalana de Cooperación ha suspendido su viaje al Sáhara por presiones del PSOE

Ver también: Malestar por la falta de compromiso político de los partidos e instituciones catalanas con la causa saharaui

EUROPA PRESS
Barcelona, 16 de mayo de 2008

CiU cree que la Agencia Catalana de Cooperación ha suspendido su viaje al Sáhara por presiones del PSOE

La diputada de CiU en el Parlament Meritxell Ruiz presentó en el Parlament una pregunta dirigida al Govern para que aclare por qué la Agencia Catalana de Cooperación al Desarrollo (ACCD) ha suspendido su viaje al Sáhara, y consideró que esta suspensión es una "muestra de servilismo del tripartito hacia el Gobierno" y se ha producido por las presiones del PSOE.

Este viaje iba a servir para renovar el marco de colaboración hasta 2010 con el Frente Polisario y coincidía con la celebración del 35 aniversario de su creación.

"El PSC ha forzado esta decisión presionado por el PSOE y el Gobierno de Zapatero, que no ve con buenos ojos la participación del Govern en la celebración del aniversario del Frente Polisario", argumentó Ruiz en un comunicado.

La diputada lamentó que la ACCD asegure que el Sáhara Occidental es uno de los territorios prioritarios para la cooperación catalana pero, "a la hora de la verdad anteponga los intereses del Gobierno de Zapatero a la cooperación y a Catalunya".

Anunció que CiU sí realizará ese viaje en las fechas previstas al contrario que la ACCD, que lo ha suspendido, a su juicio, "con excusas totalmente infundadas". "No es creíble que, después de preparar un viaje de esta magnitud, el Govern se dé cuenta tres días antes de partir que firmar un convenio en el marco de una celebración no es conveniente", señaló.

Otra de las "excusas", según CiU, que ha puesto la ACCD es el aumento de su actividad por el ciclón de Birmania. A este respecto, Ruiz subrayó que la Agencia debería estar capacitada para cubrir dos tareas al mismo tiempo, enviar ayuda humanitaria y firmar un convenio.

Convergència i Unió (CiU)
16 de maig de 2008

CiU sospita que el Tripartit ha suspès un viatge al Sàhara de l’Agència Catalana de Cooperació per pressions del PSOE

Meritxell Ruiz pregunta al Govern sobre el seu “sobtat” canvi de plans i lamenta que “anteposi els interessos del Govern espanyol, a les prioritats de la cooperació catalana”


La diputada del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, Meritxell Ruiz, ha lamentat el “sobtat” canvi de plans del Govern català, que “tres dies abans d’iniciar un viatge al Sàhara, organitzat per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), l’ha suspèn amb excuses totalment infundades”.

En el transcurs d’aquest viatge, en el qual havien de participar també diferents associacions i l’Intergrup parlamentari Pau i Llibertat en el Sàhara, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Front Polisari havien de signar un nou conveni, per tal de renovar el seu marc de col·laboració fins a 2010, al temps que es participava en la celebració del 35è aniversari de la creació del Front Polisari.

Però l’ACCD ha comunicat la suspensió del viatge -que afirmen es portarà a terme més endavant, però sense avançar cap data- al·legant que es troben en un moment de molta activitat, degut a l’enviament d’ajut a Birmània, i que signar el conveni 2008-2010 en el marc de la celebració de l’aniversari de Front Polisari, deslluiria l’acord.

Meritxell Ruiz ha presentat al Parlament una pregunta dirigida al Govern, per tal que “aclareixi els motius reals d’aquesta inesperada decisió”, perquè segons la diputada nacionalista, “no és creïble, que després de preparar un viatge d’aquesta magnitud, el Govern se n’adoni tres dies abans de partir, que signar un conveni en el marc d’una celebració no és convenient”. A més, segons Ruiz, “l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament està capacitada, o hauria d’estar-ho, per a cobrir dues tasques al mateix temps, com són enviar ajut a Birmània i tancar un conveni amb el Sàhara”.

Des de CiU consideren que la suspensió del viatge és “una mostra de servilisme del Tripartit cap al Govern espanyol” i que “el PSC ha forçat aquesta decisió, pressionat pel PSOE i el Govern de Zapatero, que no veu amb bons ulls la participació del Govern català en la celebració de l’aniversari del Front Polisari”, ja que això podria “enrarir les relacions del Govern espanyol i el Govern marroquí”.

Meritxell Ruiz ha lamentat, que “l’ACCD afirmi que el Sàhara Occidental és un dels territoris prioritaris per a la cooperació catalana, però a l’hora de la veritat anteposi els interessos del Govern de Zapatero a la cooperació i a Catalunya” i ha anunciat que els de CiU “realitzarem el viatge en les dades previstes per a donar el nostre suport al poble saharaui”.

Fuentes:
*EUROPA PRESS
*Convergència i Unió (CiU)

NO OLVIDES DEJAR TU FIRMA Y REENVÍALO A TUS CONTACTOS:


No hay comentarios: