martes, 15 de diciembre de 2009

La campaña de Amnistía Internacional a favor de los 7 presos políticos saharauis y de Aminetu Haidar, ha recogido ya casi 50.000 firmas


ACTUA: EL MARROC I EL SÀHARA OCCIDENTAL. Sol·licita l'alliberació immediata de 8 presos de consciència i l'entrada al Sàhara Occidental d'Aminatou Haidar, defensora dels drets humans. Actua ara!

Amnistia Internacional Penedès

COMUNICAT

9 de desembre de 2009


Amnistia Internacional ha enviat ja més de 48.000 signatures al Primer ministre marroquí pels casos dels vuit activistes sahrauís i d'Aminatou Haidar

El Marroc no ha de considerar el suport pacífic a l'autodeterminació del Sàhara Occidental com una amenaça per a la seguretat nacional

Madrid.- Quan es compleix més d'un mes des de l'expulsió d'Aminatou Haidar del Marroc, Amnistia Internacional reitera la seva petició a les autoritats marroquines perquè permetin el seu retorn immediat i incondicional a l'Aaiún (Sàhara Occidental) i li retornin el seu passaport. També ha sol·licitat que el seu compte bancari sigui desbloquejat al Marroc i que les autoritats no impedeixin als seus fills desplaçar-se a l'aeroport de l'Aaiún per reunir-se amb la seva mare.

D'altra banda, l'organització segueix reclamant l'alliberament immediat i incondicional dels vuit activistes sahrauís empresonats exclusivament per exercir el seu dret a expressar-se pacíficament. És especialment preocupant la situació de salut d'Idriss Chahtane, director de la publicació setmanal Almichaal, que està rebent un tracte punitiu, en règim d'aïllament.

Amnistia Internacional fa una crida perquè més persones se sumin a la seva ciberacció on-line, accessible en http://www.actuaambamnistia.org/, que ja compta amb més de 48.000 signatures.

“És important seguir fent pressió sobre les autoritats marroquines, que són els qui, fonamentalment, poden i han de resoldre aquesta situació”, ha declarat Esteban Beltrán, director d'AI Espanya.

“El Marroc no ha de considerar el suport pacífic a l'autodeterminació del Sàhara Occidental com un crim, o una amenaça per a la seguretat nacional. Molt al contrari, ha de garantir el dret a la llibertat d'expressió d'aquestes persones”, ha recordat Beltrán.

“La situació d'Aminatou Haidar i dels altres activistes és insostenible. No és una qüestió humanitària. Haidar té dret a tornar al seu país, i els altres han de ser alliberats sense condicions. En tots els casos, és el Govern marroquí qui ha de rectificar perquè està violant els seus drets”.

Amnistia Internacional també sol·licitarà al Consell de Seguretat de Nacions Unides que s'inclogui la vigilància sobre drets humans en el mandat de la missió de Nacions Unides per al Referèndum del Sàhara Occidental (MINURSO), que va ser desplegada en 1991 per fer seguiment de l'alto el foc i organitzar un referèndum perquè la població del Sàhara Occidental decideixi sobre el futur del seu territori.

La deterioració de la situació a la zona és un símptoma de la necessitat imperiosa de comptar amb aquesta vigilància per a la protecció de la població. El Consell de Seguretat de Nacions Unides pot incloure-la en la propera resolució sobre la renovació de la MINURSO a l'abril de 2010.
Ver toda la información publicada en SAHARA RESISTE

Fuentes:
*ACAPS Wilaya Alt Penedès (blog)
*Amnistia Internacional Penedès

No hay comentarios: